Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Betekenis emoji: een snelle gids om te ontdekken wat sommige emoji écht betekenen

Een emoji zegt soms meer dan duizend woorden, vind je niet? We gebruiken ze dan ook veel tijdens het WhatsAppen of op social media. Er zijn inmiddels meer dan 2.666 emoji waar je uit kunt kiezen! Toch is niet elke betekenis even duidelijk. Daarom hebben wij een snelle gids samengesteld, om de betekenis van emoji voor eens en altijd op te helderen.

De emoji markeert een nieuw tijdperk
De emoji is niet zomaar een grappig symbooltje om je tekst wat op te leuken: het is echt een nieuwe taal, ontstaan in het digitale tijdperk. De emoji werd populair in de jaren negentig en vond zijn oorsprong op Japanse telefoons. Een kort lesje geschiedenis (en nu niet zo’n L gezicht trekken!): de emoticon is de voorloper van de emoji en ontstond in 1990. De symbolen waren vrij basic, zoals : -), de : -( en de ; -) .

De Japanse kunstenaar Shigetaka Kurita maakte de eerste emoji’s in 1999, puur om sneller informatie over te kunnen brengen. De emoji nam een vlucht in Japan, en het waren Google en Apple die rond 2009 vonden dat emoji voor iedereen toegankelijk moesten worden. Zij vroegen het bedrijf Unicode (het bedrijf dat wereldwijd de standaarden voor digitale letters en andere vormen van communicatie bepaalt) om de emoji te accepteren als officieel communicatiemiddel. In 2010 is het dan zover: een nieuwe taal is geboren. Inmiddels gebruikt zelfs het Witte Huis de emoji in sommige rapporten.

Gebruik jij eigenlijk wel de juiste emoji?
Zonder aarzelen gebruik je dagelijks de lachende drol, of de aap met handen voor de ogen. Je denkt feilloos te weten hoe en wanneer je deze emoji moet inzetten, maar, verrassing! De meeste emoji vinden hun oorsprong in de Japanse cultuur en kunnen zomaar eens iets héél anders betekenen. Daarom leek het ons een goed idee om tien onduidelijke emoji op een rij te zetten, met hun échte betekenis erbij.

Dit betekenen deze 10 emoji écht

1. De grimas

Vaak gebruikt als:
Breed-lachend gezicht.

Echte betekenis:
Dit is níet een breed-lachende mond, maar deze gebruik je als je in een ietwat ongemakkelijke situatie verkeert.

 

2. De lachende drol

Vaak gebruikt als:
Deze drol wordt ingezet voor uiteenlopende doeleinden, maar meestal gewoon als je in een lollige bui bent.

Echte betekenis:
Ben je ook zo benieuwd naar wat deze emoji nu echt betekent? Daar gaan we: het Japanse woord voor poep (unko) begint met de zelfde klank (“oen”) als het Japanse woord voor geluk. En hierdoor is er in Japan een soort rage ontstaan als het gaat om lachende-drol objecten, gerelateerd aan gelukwensen. Wat je dus eigenlijk zegt met deze emoji is: veel geluk! Grappig toch?

 

3. Kusje of… fluiten?

Vaak gebruikt als:
Als je wil aangeven dat je in een vrolijke bui bent en in gedachten een deuntje fluit.

Echte betekenis:
Fluit deze emoji écht een vrolijk deuntje… of tuit hij zijn lippen voor een lekkere pakkerd? Mocht je hierover regelmatig discussies hebben met je vrienden, wij hebben het verlossende antwoord: deze emoji is klaar om een klapzoen uit te delen.

 

4. Ik weet het niet! Of… juichen?

Vaak gebruikt als:
Als je even met de handen in het haar zit en je wil uitroepen ‘Ik weet het ook niet mensen!’.

Echte betekenis:
Zit deze dame met de handen in het haar? Of juicht ze juist van blijdschap? Verrassing: alle twee niet goed. Deze dame maakt het Japanse gebaar voor ‘oké’! Goed om te weten als je nog eens in Japan bent én met je handen in het haar zit: je kunt dan beter op een andere manier duidelijk maken dat je hulp nodig hebt!

 

5. Boos, of trots?

Vaak gebruikt als:
Je zo boos bent dat het stoom uit je… eh, neus komt?

Echte betekenis:
Deze emoji gebruik je als je op een trotse, maar minachtende manier, je neus ergens voor ophaalt en je distantieert. Een beetje ingewikkeld, vinden wij ook hoor.

 

6. Zorgelijk… of juist net hard gesport?

Vaak gebruikt als:
Je hebt staan zwoegen op de cross trainer.

Echte betekenis:
Deze emoji betekent eigenlijk ‘teleurgesteld, maar opgelucht’. Het is moeilijk te bepalen in wat voor situatie je teleurgesteld en opgelucht tegelijk bent, maar mocht de situatie zich voordoen, dan weet jij welke emoji je kan gebruiken.

 

7. Héél diep nadenken

Vaak gebruikt als:
Je wil aantonen dat je ergens veel denkwerk in hebt gestopt.

Echte betekenis:
Sorry, we gaan je teleurstellen, want het betekent iets heel anders. Weer komt de Japanse cultuur hier naar voren: dit is namelijk een poppetje dat een diepe buiging maakt. Een teken van dankbaarheid in Japan.

 

8. De aap komt uit de mouw…

Vaak gebruikt als:
Oeps! Je hebt een grappige, tikje gênante, fout gemaakt.

Echte betekenis:
Dat is niet helemaal wat de makers van deze emoji in gedachten hadden. Dit aapje is onderdeel van de trilogie ‘zien, horen, zwijgen’ – samen met de andere twee aapjes: eentje met handen over zijn oren en de ander met handen voor zijn mond – en is gericht op het niet zien, horen of spreken van kwaad. Dubbel oeps!

 

9. Bidden, of een high-five misschien?

Vaak gebruikt als:
Je hoopt op een goede afloop.

Echte betekenis:
Dit is nog een Japans gebaar dat wij niet zo vaak gebruiken in het dagelijks leven: de handen bij elkaar houden om ‘bedankt’ te zeggen. Zoals tijdens yoga mensen vaak de handen bij elkaar houden, buigen en ‘namaste’ zeggen.

 

10. Verkouden? Of toch een traan?

Vaak gebruikt als:
Je enorm verkouden bent, of verdrietig (omdat je zo verkouden bent, wellicht).

Echte betekenis:
Verrassing: deze emoji is niet verkouden, noch verdrietig. In de Japanse manga stripboeken is de ‘snottebel’ een teken dat iemand aan het slapen is.

Dit is de populairste emoji wereldwijd
Zo, jij kunt voortaan de wijsneus uithangen als je weer ’s een verkeerd gebruikte emoji binnen krijgt. “Ahum, doel jij hier op het Japanse symbool voor geluk?” Maar, welke emoji gebruik jij eigenlijk het állermeest? Is het de lachende drol? Of het rode hartje? Grote kans dat het de emoji met tranen van het lachen is , want dat is namelijk wereldwijd de populairste emoji. Met afstand wint deze emoji het van de nummer twee: het rode hartje.

Wat is jouw favoriete emoji? Of gebruik je liever gewoon woorden?

NOKIA BV-T3G voor NOKIA Microsoft Lumia 650

Bose 404600 voor Bose SOUNDLINK I II III

BOSE PSM36W-208 voor Bose SoundDock Series 2 & 3 *ROUND PLUG

ASUS 65W voor Asus PA-1650-78 ADP-65GD B 19V 3.42A

LENOVO BL253 voor Lenovo A2010 A2800-D A3600d

YAESU FNB-58 voor YAESU VX-5R VX-7R VX-5E VX-7E VXA-710

SAMSUNG AD-12019G voor Samsung DP700A3D-S03AU All-in-One PC

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling