Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Microsoft zou AI-bedrijf Nuance voor 16 miljard dollar willen overnemen

Microsoft wil Nuance voor mogelijk 16 miljard dollar (13,5 miljard euro) overnemen, zeggen anonieme bronnen tegen het doorgaans goed ingelichte persbureau Bloomberg. Nuance werkt aan kunstmatige intelligentie en spraaktechnologie voor onder meer de gezondheidszorg. Ook speelde het bedrijf een belangrijke rol bij stemanalyses voor Apples spraakassistent Siri.

Het is niet duidelijk wat Microsoft met Nuance zou willen doen. De bedrijven werken sinds 2019 samen. Ze ontwikkelen onder meer technologie waarmee artsen opnames van patiënten kunnen maken om die vervolgens in elektronische patiëntendossiers op te slaan. Microsoft en Nuance hebben niet op de berichtgeving gereageerd.

Deze aankoop zou Microsofts grootste overname zijn sinds die van het zakelijke netwerk LinkedIn in 2016. Daarvoor betaalde het bedrijf 26,2 miljard dollar.

Microsoft zou ondertussen ook gesprekken voeren over een mogelijke overname van chatdienst Discord, die vooral onder gamers populair is. Hiervoor wil Microsoft naar verluidt 10 miljard dollar neertellen.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling