Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Philips verliest weer patentzaak tegen Garmin en Fitbit

Philips heeft ook de tweede ronde in een patentzaak die het bedrijf aanspande tegen smartwatchmakers Garmin en Fitbit verloren. Het Amerikaanse International Trade Center (ITC) gaat mee met eerdere bevindingen van de rechter, die besloot dat de bedrijven geen inbreuk maakten op octrooien van Philips.

Philips wilde een algemeen importverbod op apparatuur van Garmin en Fitbit, omdat de bedrijven inbreuk zouden maken op door Philips bedachte technologie voor het monitoren van gezondheid en alarmeringsfuncties. Philips ontwikkelde de technologie naar eigen zeggen voor zijn gezondheidsproducten Lifeline, Biosensor en Sleep Diagnostic.

Het bedrijf wilde bij het ITC onder meer afdwingen dat Garmin en Fitbit alsnog een licentie moesten kopen voor de patenten. Het is de tweede keer dat het ITC het verzoek van Philips afwijst.

De rechtszaken gingen over onder meer technologie voor gps, beveiliging van persoonlijke gegevens en internetverbindingen voor wearables. Philips verkoopt een eigen smartwatch en ontwikkelt dit soort technologieën ook voor volgsystemen voor patiënten.

Op het gebied van intellectueel eigendom is Philips het actiefste Nederlandse bedrijf. Het medisch-technologische bedrijf vroeg de laatste jaren ruim vijftienhonderd patenten per jaar aan.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling