Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

OMT herhaalt: Basisregels moeten ook blijven gelden voor gevaccineerden

Ook Nederlanders die al een vaccin hebben ontvangen moeten buitenshuis de basisregels blijven volgen en 1,5 meter afstand houden tot anderen. Dat benadrukt het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet in hun recentste advies.

De deskundigen gaan hiermee in tegen de boodschap van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), dat vorige week nog meldde dat volledig gevaccineerden van twee huishoudens niet langer mondkapjes hoeven te dragen of afstand te hoeven houden als ze elkaar ontmoeten.

Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) liet na de bekendmaking door het ECDC ook al weten hier voorlopig niet in mee te willen gaan. De regering vindt het onwenselijk om verschil te maken tussen mensen die wel en niet gevaccineerd zijn. Er staat nog geen datum gepland waarop de basisregels wel losgelaten kunnen worden.

In hun verslag schrijft het OMT dat op dit moment nog te weinig mensen gevaccineerd zijn en ook het aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen. "Daarom adviseert het OMT iedereen om (buiten het eigen huishouden) ongeacht de vaccinatiestatus toch 1,5 meter afstand te houden tot anderen." Het advies geldt ook voor thuiswonende ouderen. Het gebruik van een mondkapje binnenshuis is niet nodig.

Ook volledig gevaccineerde zorgmedewerkers zouden preventief een mondkapje moeten blijven dragen om te voorkomen dat zij ongemerkt anderen besmetten. Gericht maatregelen versoepelen voor de zorg is lastig omdat de vaccinatiestatus van zorgmedewerkers niet bekend is, erkent het OMT. Zij zijn niet verplicht dit te melden en hun werkgever mag er ook niet naar vragen.

Gevaccineerde reizigers zouden voorlopig ook de basismaatregelen moeten volgen en verplicht een mondkapje blijven dragen. Het ECDC stelde vorige week voor om gevaccineerde reizigers vrij te stellen van reisbeperkingen, zoals een verplichte negatieve testverklaring en quarantaine. Het OMT benadrukt echter dat hiervoor eerst meer duidelijkheid moet komen over een Europees vaccinatiepaspoort.

Infecties zullen afnemen, maar situatie nog 'erg kwetsbaar'
De deskundigen van het OMT verwachten dat het aantal nieuwe coronabesmettingen de komende tijd zullen afnemen doordat steeds meer mensen gevaccineerd worden. Toch beoordeelt het OMT de huidige situatie nog als "erg kwetsbaar", omdat de voorspellingen rekening houden met de meest gunstige scenario's.

Het OMT benadrukt nogmaals dat er pas verder moet worden versoepeld als er ook daadwerkelijk een afname in het aantal infecties is gerealiseerd. Verder moet er een 'noodstop' komen op de versoepelingen, die kan worden ingezet als de druk op de zorg verder toeneemt.

Woensdag worden de eerste versoepelingen doorgevoerd en mogen onder meer de terrassen weer beperkt open en komt er een einde aan de avondklok. De volgende versoepelingen staan voor nu gepland op 11 mei, maar demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zeiden eerder een slag om de arm te houden, mocht de situatie verslechteren.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling