Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Pensioengeld artsen en paramedici naar wapen- en tabakhandel: 'Help tabak de wereld uit'

Een groep longartsen, cardiologen, huisartsen, gynaecologen, vaatchirurgen en de voorzitter van artsenfederatie KNMG heeft in een video een dringend beroep gedaan op de Tweede Kamer om tabak 'de wereld uit te helpen'. In het filmpje vertellen artsen over de aangrijpende slechtnieuwsgesprekken die ze bijna dagelijks voeren met rokers die kanker, vaatproblemen, dementie of bijvoorbeeld ernstige COPD hebben gekregen. Artsen vertellen hun dat ze zullen sterven of dat bijvoorbeeld een been moet worden geamputeerd, meldt NRC.

Elk jaar overlijden in Nederland 20.000 mensen aan de gevolgen van een langdurige tabaksverslaving. Een kwart van de rokers haalt de 65 niet. 'Pak de tabakspandemie aan', zeggen de artsen tegen de Tweede Kamer. 'Die is al decennialang de nummer 1-oorzaak van ziekte en sterfte.' De prijs van een pakje sigaretten moet hoger en het aantal verkooppunten moet omlaag, vinden zij. Verder moet hulp bij het stoppen met roken 'geboden worden aan alle mensen die verslaafd zijn gemaakt door de tabaksindustrie'.

Pensioengeld van artsen naar tabakindustrie
Daarbij gaat een deel van het pensioengeld van artsen en paramedici naar wapens en tabak. Ook beleggingen in omstreden milieuvervuilende bedrijven maken deel uit van pensioenvermogen in de zorg. Dat stelt de club Groen Pensioen na onderzoek van de pensioenkassen, meldt Trouw. Het strookt volgens de organisatie niet met wat zorgverleners doen: werken aan de gezondheid van mensen.

'Stuiten op gebrek aan transparantie'
Groen Pensioen is een organisatie van werkenden en gepensioneerden die streeft naar een duurzamer beleggingsbeleid van pensioenfondsen. De veelal kleinere fondsen voor beroepsgroepen als tandartsen, verloskundigen en dierenartsen hebben vaak geen duidelijke, groene en verantwoorde strategie, constateert Groen Pensioen. 'We stuitten op een groot gebrek aan transparantie', zegt Laurie Kos van Groen Pensioen. 'Informatie is moeilijk te vinden. Een deel van de fondsen weet niet precies waarin ze beleggen en moest dit eerst nagaan bij hun vermogensbeheerders.'

Die onwetendheid betekent dat pensioengeld van artsen en paramedici, onbewust, ook belandt bij bedrijven die tabak of kernwapens produceren.

De tabaksindustrie in Radar
Radar besteedde al eerder aandacht aan de tabaksindustrie. In 'Waar rook is: De macht van de tabaksindustrie' gingen we in deel I in op de ontbrekende ingrediëntenlijst en de manipulatie van metingen voor het teer- en nicotinegehalte. En gingen we in deel II in op de verhoging van het verslavende effect en de sluwe lobbytechnieken die gebruikt worden.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling