Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Collectief wil schadevergoeding van Allergan voor borstimplantaten

Sinds 2018 weert de Europese markt borstimplantaten met een ruw oppervlak (BIOCELL, Natrelle/McGhan) van het merk Allergan. Tienduizenden vrouwen in Nederland lopen echter nog rond met deze implantaten. Explantatie wordt vaak niet vergoed door de verzekeraar en van een schadevergoeding is geen sprake. Experts ondernemen nu samen met het platform CalmYourTits actie om explantatiekosten en schadevergoeding van fabrikant Allergan te vorderen.

De implantaten verhogen de kans op BIA-ALCL, een bijzondere vorm van lymfeklierkanker, aanzienlijk. Ook is er sprake van schade door een 'gelbleed' waarbij de implantaten lekken en worden bij 98% van de vrouwen met borstimplantaten siliconendeeltjes aangetroffen in het bloed. Als deze deeltjes op bepaalde plekken in het lichaam terecht komen kunnen ze een toxische reactie krijgen. De verzamelnaam van klachten is 'Breast Implant Illness'.

Van implantaten af door explantatie
Uit onderzoek van het RIVM bleek in 2017 dat ruim 70 procent van de vrouwen met een borstvergroting gezondheidsklachten kreeg na haar implantatie. Veel van deze klachten verdwenen na een explantatie waarbij de implantaten verwijderd werden.

De kosten van een explantatie worden echter nog niet vergoed, tenzij er een medische noodzaak is. Het RIVM en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd noemt de risico’s klein en vinden dat er nader onderzoek moet komen. Doordat niet iedereen de 2500 tot 5000 euro aan kosten voor een explantatie kan betalen, blijft een deel van de vrouwen noodgedwongen rondlopen met gevaarlijk implantaten.

De 'Implant Files' bij Radar
In 2018 werd op initiatief van Radar en Trouw door journalisten internationaal onderzoek gedaan naar de gevolgen van borstimplantaten. Dit onderzoek resulteerde in de journalistieke docu-serie 'The Implant Files'. Het onderzoek wees uit dat het toezicht de controle op implantaten en medische hulpmiddelen zo achterloopt dat ernstige bijwerkingen heel lang onopgemerkt blijven. Hierdoor komen zelfs levens in gevaar.

De siliconen implantaten met ruwe buitenkant werden ook al besproken in deze serie. Wat er moest gebeuren met vrouwen die al met deze implantaten rondliepen was ook toen al onduidelijk.

Verantwoordelijkheid voor implantaten
Eerdere petities veranderden het standpunt van de Tweede Kamer tot op heden niet. De nadruk wordt gelegd op voorlichting, maar vrouwen die reeds implantaten hebben, zijn daar niet mee geholpen.

Ook deed Radar in 2020 weer onderzoek, ditmaal naar de behandeling van bijwerkingen van de implantaten. Uit ons onderzoek bleek dat vage klachten door borstimplantaten vaak niet herkend en erkend worden door artsen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling