Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Beleggers weren van woningmarkt werkt averechts voor deel van huizenzoekers

Vastgoedbeleggers verbieden om woningen te kopen en die te verhuren, helpt niet tegen scheefgroei op de Nederlandse woningmarkt. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag in een uitgebreid rapport over de Nederlandse economie. Grote steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven willen zo'n verbod voor bepaalde wijken invoeren, zodra de landelijke wetgeving dat mogelijk maakt.

Door de krapte op de woningmarkt staan maar weinig huizen of panden te koop en grote beleggers kunnen meer geld bieden dan particuliere kopers. De steden willen een beleggersverbod voor bepaalde wijken om zo de positie van starters en doorstromers te verbeteren. Zij hoeven dan niet meer te concurreren met beleggers.

Maar volgens de OESO kleven hier ook nadelen aan. Bepaalde groepen huizenkopers zullen weliswaar wat voordeliger uit zijn, maar de maatregel pakt minder goed uit voor degenen die van het huren van een woning in een toch al krappe vrije huurmarkt afhankelijk zijn. Die huurders krijgen waarschijnlijk minder opties als investeerders in potentiële huurwoningen worden geweerd.

Tegelijkertijd zitten de huizenprijzen en ook de huurprijzen in Nederland al een hele tijd flink in de lift. Daardoor hebben veel mensen grote moeite om nog een huis te bemachtigen. Kenners zeggen al langer dat er veel meer huizen bijgebouwd moeten worden. Een wetsvoorstel dat gemeenten meer mogelijkheden geeft om op de lokale woningmarkt in te grijpen, is al door de Tweede Kamer aangenomen. De Eerste Kamer moet er nog over oordelen.

Ander belastingsysteem en meer bouwen
Net als De Nederlandsche Bank (DNB) vindt de OESO ook dat de belastingregels in Nederland nu vooral gunstig zijn voor huizenbezitters. Om de scheefgroei tegen te gaan, zou het belastingsysteem zo aangepast moeten worden dat er meer ruimte komt voor investeringen in vrijesectorwoningen.

Daarnaast moet de woningbouw worden versneld door de planningsprocedures te versimpelen, stelt de OESO. Dat zou moeten bijdragen aan een groter woningaanbod en helpen de sterk stijgende prijzen van koopwoningen af te remmen.

De Parijse denktank kwam ook met nieuwe prognoses voor de groei van de Nederlandse economie. De OESO voorziet voor dit jaar een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) van 2,7 procent en volgend jaar een plus van 3,7 procent. Die prognose is enigszins in lijn met wat DNB eerder deze week al voorspelde.

Met een beperkt aantal leningen die mogelijk niet afgelost zullen worden, heeft de financiële sector in Nederland volgens de OESO tijdens de crisis weinig tekenen van stress laten zien. Wel blijft de hoge hypotheekschuld van woningbezitters een kwetsbaar punt voor de brede economie, stelt de organisatie.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling