Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Borg voor woning onterecht ingehouden? Zo ga je ertegen in

De koopprijzen stijgen en tijdelijke huurcontracten komen steeds vaker voor. Dat betekent dat verhuurders en huisjesmelkers met slechte bedoelingen ook meer de kans krijgen om misbruik te maken van hun huurders. De NOS kreeg te horen dat er klachten binnenstromen over huurders die hun borgsom niet terugkrijgen aan het einde van de huurperiode. Hoe los je dat als huurder op?

Verscheidene organisatie die huurders bijstaan in conflicten met verhuurders meldden aan de NOS dat commerciële verhuurders de waarborgsom aan het einde van een huurcontract vaak niet teruggeven. Dit gebeurt ook vaak genoeg als er niets met een woning aan de hand is. 'Er zijn helaas veel verhuurders die het als een extra verdienmodel zien', zegt Marcel Trip van de Woonbond. 'We krijgen hier veel klachten over. Verhuurders proberen vaak iets te vinden waarom ze de borg niet terug zouden hoeven te betalen en hopen dan dat huurders het niet laten komen tot juridische procedures.'

Schokkende bedragen
Het gaat vaak ook om schokkende bedragen waarmee opvallend veel expats te maken hebben, dat zegt Gert Jan Bakker van !Woon, een Amsterdamse stichting die huurders helpt bij problemen met hun huisbaas. 'Er moet vaak twee tot drie keer de huur betaald worden als borgsom. Een appartement in Amsterdam kost al snel 2000 per maand. Dan heb je het dus over 4000 tot 6000 euro.'

Waar is de borgsom voor bedoeld?
'Het is belangrijk te weten dat borg alleen bedoeld is om een huurachterstand of eventuele door de verhuurder veroorzaakte schade aan de woning mee te verhalen. Als daar geen sprake van is, moet de borg aan het eind van de huurperiode gewoon worden terugbetaald', vertelt Trip.

Bij schade gaat het volgens de woordvoerder dan ook niet om een krasje op de vloer of slijtage. 'Er moet echt, door schuld van de huurder, iets stuk zijn gegaan aan de woning.' De woningbond adviseert huurders dan ook om aan het begin en het einde van de huurperiode samen met je verhuurder de woning te doorlopen, te inspecteren en vast te leggen.

Hoe krijg je een onterecht ingehouden borgsom terug?
Trip geeft aan dat je om te beginnen je verhuurder kunt aanschrijven dat je de borg terug wil krijgen. Wordt hier niet op gereageerd? Dan kun je juridische hulp inschakelen en via de rechter de borg terugvorderen.

Bewijslast ligt bij de verhuurder
Ook is het goed om te weten dat de bewijslast voor de borg bij de verhuurder ligt. 'Deze moet dus kunnen aantonen dus kunnen aantonen dat jij als huurder verantwoordelijk bent voor de schade en dat de woning daadwerkelijk in slechtere staat wordt achtergelaten. Alleen dan kan hij of zij aanspraak maken op de borg', aldus Trip.

Het is wel van belang dat je kunt bewijzen dat je de borg betaalt hebt. Het is daarom verstandig om deze per bank of getekende kwitantie te betalen. Zo kan er geen discussie ontstaan over de vraag of je de borgsom überhaupt hebt overgemaakt aan het begin van je huurovereenkomst.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling