Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Is een muggenstekker schadelijk?

Niks is irritanter dan een mug in je kamer als je eindelijk wilt slapen na een lange dag. Een muggenstekker kan uitkomst bieden om deze insecten te doden. Maar is dit niet slecht voor je gezondheid, aangezien de chemische stof die vrijkomt insecten doodt?

In 2002 werden muggenstekkers met de pyrethoïde bio-allethrin namelijk verboden, nadat het een risico op schade aan zenuwcellen voor jonge kinderen bracht. Hoe zit het dus met de hedendaagse muggenstekkers? Radar zoekt het uit.

Hoe werkt een muggenstekker?
Een muggenstekker verspreidt een (meestal) reukloze damp in de lucht, nadat het in een stopcontact wordt geplaatst. Door deze damp worden niet alleen de aanwezige muggen, maar vaak ook de muggen die naar binnen vliegen gedood. Muggenstekkers verschillen van elkaar in bestanddelen.

De meeste hedendaagse muggenstekkers bevatten prallethrin of metofluthrin. Deze stoffen zijn ook onderdeel van pyrethroïden, een groep natuurlijke en synthetische stoffen die zeer giftig zijn voor insecten.

Natuurlijke pyrethroïden
Natuurlijke pyrethroïden zitten vaak in spuitbussen om insecten mee te bestrijden en mogen worden gebruikt in de (biologische) landbouw, meldt Waarzitwatin. Natuurlijke pyrethrinen zijn dus minder schadelijk voor zoogdieren en vogels dan veel synthetische pyrethroïden, maar zijn nog steeds erg schadelijk voor vissen en nuttige insecten zoals bijen.

Synthetische pyrethroïden
Synthetische pyrethroïden, zoals prallethrin of metofluthrin in de muggenstekkers, zijn nog giftiger voor sommige soorten insecten. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de werkzaamheid van pyrethroïden te verbeteren, aldus Waarzitwatin. Veel synthetische pyrethroïden worden daarom minder snel afgebroken dan natuurlijke pyrethroïden.

Zijn muggenstekkers nu schadelijk?
Bij normaal gebruik (volgens de gebruiksaanwijzing) zijn de hedendaagse muggenstekkers veilig voor consumenten. Veel anti-muggenmiddelen vallen onder biociden en dus moeten ze worden toegelaten door door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

In onderzoeken van het Ctgb worden de producten getest op werkzaamheid, veiligheid voor de gebruiker(s) en veiligheid voor het milieu. 'Consumenten kunnen op onze website vinden of een product is toegelaten', laat het Ctgb weten in een reactie. 'Het toelatingsnummer staat altijd op de verpakking en dat begint met een N of NO van Nederland.'

Gebruiksaanwijzing
Wel is het belangrijk om de muggenstekker precies te gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing. Muggenstekkers verschillen namelijk in het aantal voltage (V) dat aanwezig is, het aantal uur dat de muggenstekker in het stopcontact mag zitten (meestal 8-10 uur), het aantal dagen dat je de muggenstekker kan gebruiken en de maximale grote van de ruimte (meestal 30 m²). Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing van het desbetreffende product.

Uit de buurt houden van etenswaren en aquaria
Ook moet de muggenstekker niet in de buurt van etenswaren en aquaria geplaatst zijn. Pyrethroïden kunnen namelijk giftig voor mensen zijn bij het inslikken en dit geldt ook voor koudbloedige dieren als vissen. 'Verder moet je de vulling van de muggenstekker niet zelf hervullen en de muggenstekker alleen binnenshuis gebruiken', meldt het Ctgb.

Buiten het bereik van kinderen houden
Een muggenstekker moet buiten het bereik van kinderen onder de twee jaar worden gehouden. Kinderen lopen een groter risico wanneer ze met pyrethroïden in aanraking komen, omdat zij het product onbedoeld kunnen binnenkrijgen en gevoeliger kunnen reageren op pyrethroïden, meldt Waarzitwatin.

Mensen met allergie
Ook voor mensen met een (contact)allergie geldt alertheid. De synthetische pyrethroïden kunnen bij deze mensen voor huiduitslag, jeuk, bultjes of geïrriteerde slijmvliezen zorgen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling