Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Wat betekent het ampèrage van mijn adapter

Het ampèrage van uw adapter geeft het output ampèrage aan. Dit betekent dat het de maximale stroomsterkte is die de adapter aan de laptop kan leveren. Het dient in alle gevallen minimaal gelijk of hoger te zijn aan het input ampèrage van de laptop. Een adapter met een te laag output ampèrage zal overbelast worden en sneller defect raken. Een laptop adapter met een hoger ampèrage wordt daarentegen minder belast en zal dus in de regel langer meegaan.

Kan ik een adapter met een lager ampèrage aansluiten?

Het is niet aan te raden een adapter met een lager ampèrage dan uw laptop te gebruiken. Deze wordt overbelast en zal waarschijnlijk niet voor langere tijd kunnen functioneren. De adapter zal een aantal keren in de beveiliging slaan en uiteindelijk defect raken. Dit kan al optreden binnen enkele dagen gebruik. Wij raden daarom aan nooit een adapter met een lager ampèrage dan uw laptop aan te schaffen of te gebruiken.

Kan ik een adapter met een hoger ampèrage aansluiten?

Ja, u kunt te allen tijde een adapter met een hoger ampèrage dan uw laptop gebruiken. Deze adapter heeft meer vermogen dan de laptop vraagt en zal dus in geen enkel geval overbelast raken of in de beveiliging slaan. Ook wordt de adapter minder belast dan een adapter die op maximaal vermogen moet werken. Vooral als uw oude adapter defect is geraakt, raden we u aan om een zwaardere adapter aan te schaffen dan de adapter die u origineel bij uw laptop kreeg.

Copyright © 2021 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling