Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Activision Blizzard onder vuur om discriminatie, intimidatie en doodsbedreiging

Game-uitgever Activision Blizzard ligt al maanden onder vuur vanwege discriminatie en seksisme op de werkvloer. Dit is er allemaal gebeurd.

Activision Blizzard is een bedrijf dat bekende games als Call of Duty en World of Warcraft uitgeeft.

In juli spant het California Department of Fair Employment een rechtszaak tegen de uitgever aan. Dat gebeurt naar aanleiding van een tweejarig onderzoek waaruit bleek dat vrouwelijke medewerkers van het bedrijf worden gediscrimineerd. Zo zouden ze minder verdienen dan mannen met dezelfde baan, minder snel promotie maken en vaker te maken krijgen met seksuele intimidatie.

Aanvankelijk reageert Activision Blizzard afkeurend op de zaak. Woordvoerders van het bedrijf en topvrouw Frances Townsend zeggen dat de rechtszaak een verkeerd beeld geeft van de situatie op de werkvloer. De uitspraken worden vervolgens door honderden huidige en voormalige werknemers bekritiseerd. Het personeel kondigt een staking aan en wil beleidsveranderingen afdwingen, zoals het openbaar maken van salarissen.

Activision Blizzard-directeur Bobby Kotick biedt een week na de indiening van de aanklacht zijn excuses aan en erkent dat het bedrijf aanvankelijk niet begripvol heeft gereageerd. "We moeten respect tonen voor alle ervaringen en de gevoelens van mensen die op welke manier dan ook slecht zijn behandeld", schrijft hij in een bericht aan werknemers. "Het spijt me dat we niet voldoende empathie en begrip hebben getoond."

Staking en vertrek van mensen in topfuncties
Een dag later leggen werknemers op het hoofdkantoor van Blizzard hun werk neer. Ook mensen die op afstand werken, doen mee met de staking. Ze vinden dat Kotick de belangrijkste problemen niet aanpakt.

Blizzard-directeur J. Allen Brack schrijft in een bericht aan zijn medewerkers dat het in de zaak beschreven gedrag "compleet onacceptabel is". Op 3 augustus verlaat hij het bedrijf. Naar eigen zeggen doet hij dat vanwege de schokkende berichten die naar buiten zijn gekomen. Overigens waren hij en andere hooggeplaatste medewerkers volgens onderzoek van Californië wel op de hoogte van de misstanden binnen het bedrijf.

Tijdens overleg over de kwartaalcijfers van Activision Blizzard zegt Kotick tegen investeerders dat er geen ruimte voor intimidatie is binnen het bedrijf. "Mensen zullen verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden." In de maanden daarna vertrekken meerdere mensen bij de game-uitgever. Onder hen zijn Diablo 4-regisseur Louis Barraga, levelontwerper Jesse McCree en World of Warcraft-designer Jonathan LeCraft.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling