Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

'Desnoods ontheffing voor medische hulpmiddelen bij no-deal-brexit'

Bij een no-deal-brexit komt er desnoods een ontheffing voor medische hulpmiddelen met een Brits certificaat. Dat zegt minister Bruins van Medische Zorg in het debat over implantaten.

Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU) stapt zonder akkoord, dan zouden medische hulpmiddelen met een Brits CE-certificaat plots niet meer in Nederland gebruikt kunnen worden. Volgens Bruins zijn veel van die hulpmiddelen inmiddels al omgezet naar een registratie in één van de EU27-lidstaten.

'Situatie nog steeds onderschat'
'Ondanks herhaalde oproepen zijn er nog steeds fabrikanten die de situatie onderschatten', aldus Bruins. Hij vindt dat zorgelijk. 'Tegelijkertijd is het natuurlijk niet zo dat de operatiehandschoenen, bloedtesten of één van de vele andere hulpmiddelen met een bestaand Brits CE-certificaat van de ene op de andere dag onveilig zijn geworden.'

'Indien nodig zal ik in uitzonderlijke situaties zelf ontheffingen verlenen. Daarbij gelden uiteraard strakke voorwaarden.' Bruins zegt verder de Europese Commissie opgeroepen te hebben tot een gecoördineerde aanpak van eventuele tekorten.

In een uitzending van EenVandaag van 12 maart uitten experts hun zorgen over de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt zonder akkoord.

Copyright © 2019 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling