Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Voor deze uitdagingen staat Parag Agrawal, de nieuwe topman van Twitter

Parag Agrawal volgt Jack Dorsey op als topman van Twitter. Dit zijn de uitdagingen waar hij voor staat nu hij het stokje heeft overgenomen.

De 37-jarige Agrawal begon in 2011 bij Twitter als software-ingenieur. Door de jaren heen wist hij zich op te werken tot een van de topbestuurders. De afgelopen vier jaar was hij hoofd technologie van het bedrijf. Dit zijn de uitdagingen waar hij als CEO mee te maken krijgt:

1. Omzet verdubbelen
Het management van Twitter wil in de komende drie jaar de omzet meer dan verdubbelen. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 3,7 miljard euro, in 2023 moet dit 7,5 miljard euro zijn.

Twitter hoopt dit te kunnen realiseren door nieuwe producten en diensten uit te brengen waarop mensen zich moeten abonneren. Zo bracht het platform eerder dit jaar al de betaalde dienst Twitter Blue uit.

2. Aantal dagelijkse gebruikers moet omhoog
Om meer omzet te genereren, moet ook het aantal Twitter-gebruikers omhoog. Het sociale medium telt nu 211 miljoen dagelijkse gebruikers, een stijging van 13 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Voor Twitter is dat echter niet genoeg. Het bedrijf wil dat het aantal dagelijkse gebruikers in 2023 boven de 315 miljoen ligt. Daarnaast moet het platform zien te voorkomen dat gebruikers overstappen naar concurrenten zoals Instagram en TikTok.

3. Nepnieuws en haatzaaierij tegengaan
Jack Dorsey sloot zijn afscheidsbericht af met de wens dat Twitter het transparantste bedrijf ter wereld wordt. Onder zijn leiding werden al de eerste serieuze stappen gezet om nepnieuws en haatzaaierij te bestrijden. Zo werd bijvoorbeeld het account van de Amerikaanse oud-president Donald Trump permanent geblokkeerd na de bestorming van het Capitool.

Ook met Agrawal aan het roer moet Twitter de balans zien te bewaren tussen het beschermen van de vrijheid van meningsuiting en het tegengaan van nepnieuws. Eerder zei hij al dat "Twitter een gezonde plek voor online conversaties moet zijn". Wat dat precies inhoudt, zullen we in de toekomst zien.

Copyright © 2022 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling