Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

‘Gebruikers van lichte stint moeten schadevergoeding krijgen’

Gebruikers van ‘lichte’ stints, met een elektromotor van 800 watt, moeten een schadevergoeding krijgen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dat heeft de Raad van State (RvS) bepaald. Ook de fabrikant van de stint heeft recht op in elk geval een gedeeltelijke vergoeding van de schade voor dat type stint.

Voor gebruikers van ‘zwaardere’ stints met een elektromotor van 1200 watt geldt dat de RvS de minister niet kan verplichten om schade te vergoeden. De stints met een groter vermogen hebben nooit officieel toestemming gekregen om op de openbare weg te rijden, maar hebben wel jarenlang deelgenomen aan het verkeer. Dat valt deze gebruikers niet te verwijten, omdat voor hen niet duidelijk was en ook niet hoefde te zijn dat alleen de lichte stint de weg op mocht. De RvS roept de minister op om met de gebruikers van deze zwaardere stints te overleggen over schadevergoeding.

Compensatie voor wie een zware stint gebruikte
Volgens de RvS kunnen gebruikers van zwaardere stints twee wegen bewandelen om schadevergoeding te eisen. Ze kunnen een civiele procedure beginnen en een burgerlijke rechter vragen om te oordelen over een vergoeding. Daarnaast kunnen ze procederen via de bestuursrechter, op basis van een schaderegeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het kabinet besloot de elektrische bolderkar van de weg te halen na een dodelijke ongeluk in 2018, waarbij vier kinderen omkwamen. De stint had problemen met de rem.

De rechtbank oordeelde in maart dit jaar dat de Staat direct een schadevergoeding had moeten aanbieden aan scholen, omdat zij door het besluit vervangend vervoer moesten aanschaffen. Ook vond de rechter dat de minister in 2011 steken heeft laten vallen bij de beslissing om de stint toe te laten tot de openbare weg. De RvS is het eens met de rechter en noemt de technische keuring van de stint destijds ‘volstrekt onder de maat’.

Minister: geen tijd voor procedure voor schadevergoeding
Toenmalig minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) vond dat de stint omwille van de veiligheid direct van de weg gehaald moest worden. Daarom was er volgens haar geen tijd om de procedure voor schadevergoeding af te wachten.

Kinderopvang reageert positief op uitspraak
De Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) is tevreden met de vergoeding. De brancheorganisatie wil zo snel mogelijk met de minister om tafel voor een goede afhandeling. 'Na drie jaar willen we hier graag een punt achter zetten', reageert directeur Emmeline Bijlsma. Zij zei eerder deze week in Nieuwsuur dat 170 kinderdagverblijven al ieder 100.000 euro schade opliepen, onder meer omdat ze ander vervoer moesten regelen. Bijlsma zegt het jammer te vinden dat schadevergoeding alleen geldt voor ‘lichte’ stints, met een elektromotor van 800 watt. Ook voor andere stints had die uitspraak moeten gelden, vindt BK.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling