Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Hotspot maken? Zo werkt het

Wifi is natuurlijk dé uitvinding waar we collectief gulzig gebruik van maken. Maar mocht er een moment (of noodgeval) zich aandienen waarbij je wifi hapert, door bijvoorbeeld buiten de deur werken of omdat je in de metro zit? Dan is er altijd nog het kleine broertje van wifi om op terug te vallen: de mobiele hotspot. Hoe je die aanmaakt en wat het inhoudt lees je in dit blog.

Wat is een wifi-hotspot op je telefoon?
Valt het wifi-netwerk op werk of thuis uit, dan is er gelukkig een goede, tijdelijke oplossing: een hotspot op je telefoon. Door van je telefoon een wifi-hotspot te maken, kun je de mobiele internetverbinding gebruiken met je laptop of tablet. Of delen met anderen, natuurlijk. Je legt als het ware een onzichtbaar lijntje tussen je telefoon en je laptop, om toch te kunnen internetten.

Een hotspot instellen op je telefoon
Smartphone in de aanslag, want met een paar kleine tips leren we je in no time hoe jij je telefoon kunt gebruiken als hotspot. Dan ben je op elke situatie voorbereid en zit je (bijna) nooit zonder internet. Da’s wel zo handig, toch? Met jouw Android hotspot of iPhone hotspot kun jij ook met verschillende merken verbinden. Zo kun je je hotspot op je iPhone gebruiken voor je Android-tablet, of je Android-hotspot gebruiken voor je MacBook.

Een hotspot instellen op je Android-telefoon
Heb jij een Android-telefoon? Dan kun je super makkelijk een hotspot aanmaken op je Samsung of andere Android-telefoon. Lees je mee?

Ontgrendel je telefoon.
Ga naar ‘Instellingen’.
Ga naar ‘Netwerk en internet’ (of ‘Draadloos en netwerken’).
Zoek in de lijst naar ‘Hotspot en tethering’ (of ‘Tethering en draagbare hotspots’).
Selecteer ‘Wifi-hotspot’.
Je hotspot staat nu aan.
Zoek op je laptop of tablet bij wifi-netwerken de naam van jouw wifi-hotspot (deze kun je zelf wijzigen).
Voer vervolgens het wachtwoord in dat je bij je hotspot op je mobiel ziet staan (ook deze kun je zelf instellen, doe dit vooral met oog op je privacy en veiligheid).
Je bent verbonden!
Vergeet niet na je internetsessie je hotspot op je Android telefoon uit te zetten, of schakel in de lijst de optie ‘Hotspot automatisch uitschakelen’ in.
Een hotspot instellen op je iPhone
Ook met je iPhone is het zo gepiept. Twee keer knipperen en je hotspot is in de lucht. Uiteraard nemen we je stap voor stap mee, zodat je precies weet wat je moet doen.

Ontgrendel je telefoon.
Ga naar ‘Instellingen’.
Klik op ‘Mobiel netwerk’.
Klik op ‘Persoonlijke hotspot’.
Zet de schakelaar aan.
Je ziet nu een scherm met het wachtwoord van je hotspot en de naam van je hotspot.
Open je laptop of tablet en zoek tussen de wifi-netwerken de naam van jouw wifi-hotspot (deze kun je zelf wijzigen).
Voer vervolgens het wachtwoord in dat je kunt aflezen op je mobiel (deze kun je ook zelf wijzigen, doe dit vooral met oog op je privacy en veiligheid).
Je bent verbonden!
Vergeet niet na je internetsessie je hotspot op je Iphone uit te zetten.
Verbinden met een hotspot: de kosten en dataverbruik
Wanneer je jouw hotspot aan hebt staan, en verbindt met bijvoorbeeld je laptop, zal je laptop denken dat dit een standaard wifi-netwerk is. Je laptop haalt namelijk ook automatische updates binnen met je normale wifi-netwerk. Maar dit kost heel veel MB’s (lees: dataverbruik) en daarmee slurpt je hotspot je databundel al snel leeg. Deze kosten zijn afhankelijk van je provider en het type abonnement dat je hebt. Maar eventuele schade kun je heel makkelijk beperken of zelfs voorkomen door de automatische updates op het apparaat waarmee je verbindt tijdelijk te pauzeren. Wel is het zo dat een hotspot voor je telefoon redelijk wat energie kost, dat betekent automatisch ook dat je batterij sneller leeg gaat.

De databesparing van je Android-hotspot aanzetten
Ook op je Android-telefoon kun je een hotspot maken, zonder dat jouw databundel gulzig wordt opgeslurpt. Hoe je dit doet? Dat zie je hieronder.

Ontgrendel je telefoon.
Ga naar ‘Instellingen’.
Klik op ‘Netwerk en internet’ en vervolgens op ‘Databesparing’.
Schakel ‘Databesparing’ in.
Je krijgt nu op je scherm een icoontje te zien van een cirkel met hapjes eruit, dit betekent dat de modus is geactiveerd.
Ben je klaar met je hotspot? Dan kun je de modus (op je telefoon) weer uitzetten.
De databesparing van je iPhone-hotspot aanzetten
Wil jij voorkomen dat je databundel wordt opgeslurpt door de hotspot? Die kun je makkelijk aan en uitzetten, en scheelt je veel MB’s én onnodige extra kosten. Zo werkt het:

Ontgrendel je telefoon.
Ga naar ‘Instellingen’.
Klik op ‘Wifi’ en klik op de hotspot.
Schakel de databesparingsmodus aan door de schakelaar aan te klikken.
Ben je klaar met je hotspot? Dan kun je de schakelaar op je telefoon weer aanzetten.
Het bereik van je hotspot
Je bent natuurlijk (terecht) benieuwd wat het bereik van je hotspot eigenlijk is. Kun je bijvoorbeeld je telefoon beneden laten liggen en boven op je laptop de hotspot gebruiken? Hier is het antwoord: het bereik van je hotspot is ongeveer 5 meter, dit verschilt licht per telefoon. Waar een wifi-netwerk tot ongeveer 8 meter reikt, is het bereik van je hotspot dus iets minder groot. Dus werkt je hotspot niet goed? Probeer dan je telefoon in de buurt van je tablet of laptop te houden, dan ben je er in ieder geval zeker van dat het niet aan het bereik ligt.

Altijd de juiste databundel op zak
Met Simyo heb jij ruime keuze uit verschillende Sim Only pakketten en abonnementen. Dat betekent dat jij zelf kunt kiezen hoeveel data jij per maand nodig hebt. Gok jij die maand veel gebruik te gaan maken van je hotspot? Dan kun je je abonnement in de Mijn Simyo app of via Mijn Simyo eenvoudig aanpassen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling