Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

NL-Alert verstuurd vanwege storm Eunice: dit moet je weten

Vrijdag om 17.12 uur is een NL-Alert verzonden vanwege extreme weersomstandigheden in grote delen van Nederland. Het alarmsysteem is bedoeld om iedere Nederlander te kunnen waarschuwen bij noodsituaties. Dit moet je erover weten.

In het verzonden bericht staat het volgende: "NL-Alert 18-02-2022 17:12: Extreme weersomstandigheden in grote delen van Nederland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke situaties. Het noodnummer is overbelast. Nadere informatie en updates op politie.nl."

Het bericht werd in het Engels herhaald. Dat stukje tekst is bedoeld voor buitenlandse toeristen en anderen die geen Nederlands spreken of lezen. Bij het ontvangen van het bericht was, mits het geluid van je telefoon aanstond, een hard alarmgeluid te horen.

Het NL-Alert-systeem is bedoeld om burgers te waarschuwen als er bijvoorbeeld een aanval van een buitenlandse mogendheid plaatsvindt, maar ook bij dit soort extreem weer.

De laatste keer dat iedere mobiele telefoon in Nederland een NL-Alert-bericht kreeg (met uitzondering van het testbericht in december) was op 22 maart vorig jaar. Dit bericht wees mensen op de belangrijkste instructies om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De melding werd landelijk verspreid vanuit het Nationaal CrisisCentrum (NCC) in Den Haag.

Wie ontving het NL-Alert?
Het NL-Alert is in een groot deel van Nederland verstuurd. Alleen in het oosten en in een groot deel van Limburg is het bericht niet verstuurd. Inwoners zonder mobiele telefoon ontvangen het bericht niet. Wel wordt het NL-Alert ook op steeds meer openbare plekken getoond, zoals op bushaltes en reclameborden.

Hoe kun je het NL-Alert instellen op je telefoon?
Bij de meeste telefoons staat de mogelijkheid om NL-Alerts te ontvangen standaard ingeschakeld. Op smartphones van bijvoorbeeld Apple en Samsung gebeurt dat automatisch.

Wil je controleren of jouw telefoon NL-Alerts ondersteunt? Ga dan op een Android-toestel naar Instellingen > Draadloos en netwerken > Meer > Nooduitzendingen. Heb je een iOS-toestel? Ga dan naar Instellingen > Berichtgeving > Noodmeldingen.

De menu's kunnen overigens per telefoon verschillen. Op de website van NL-Alert staat een overzicht met veelgestelde vragen en verwijzingen naar instructies om je telefoon handmatig te configureren.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling