Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Dit is de beste superzoom-compactcamera

Wat is de beste superzoom-compactcamera? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Het woord 'compact' kan wat misleidend zijn bij deze camera's, want klein van omvang zijn ze zeker niet. Compact betekent hier dat de camera is voorzien van een vaste lens.

Het draait bij deze camera's om inzoomen. Een zoombereik van 16x is het minimum, maar een groter zoombereik betekent wel vaak een wat kleinere beeldsensor, en dat betekent iets mindere fotokwaliteit. Het is van belang om de juiste balans te kiezen.

De Consumentenbond test voortdurend fotocamera's op onder meer fotokwaliteit, bediening en snelheid. Er zijn ruim 150 online verkrijgbare camera's getest.

Bij de veertien geteste modellen in de categorie superzoom-compactcamera's komt een camera van Sony als beste uit de test. Een model van Panasonic is de beste koop.

Beste uit de Test: Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV
Prijs: 1.589 euro
Testoordeel: 7,9
Optisch zoombereik: 25x
Beeldsensor: 16 mm
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste superzoom compactcamera's
Kies de beste fotocamera voor jou
Deze camera van Sony is niet goedkoop en weegt meer dan een kilo. Het zoombereik is met 25x niet supergroot, maar de beeldsensor kan daardoor juist wel wat groter zijn. En dat levert mooie foto's op.

De fotokwaliteit is goed en ook de video's zijn van prima kwaliteit. Met resolutie en scherpte heeft de camera geen moeite en de beeldstabiliteit is goed. De zoeker werkt prettig en de camera ligt lekker in de hand.

Het scherm is kantelbaar en goed leesbaar, ook bij fel licht. Boven op de camera zit een handige kleine display waarop je de instellingen snel kunt aflezen.

De camera heeft, naast de hoge prijs en het gewicht, verder maar weinig minpunten. Je kunt wel last krijgen van lichtreflecties als je een lichtbron in beeld hebt.

Beste Koop: Panasonic Lumix DC-FZ82
Prijs: 325 euro
Testoordeel: 6,7
Optisch zoombereik: 60x
Beeldsensor: 8 mm
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste superzoom compactcamera’s
Kies de beste fotocamera voor jou
Dit goedkopere model van Panasonic is een goed alternatief, zeker als je ook liever een wat groter zoombereik wil hebben. Die is met 60x een stuk groter dan bij de Sony.

Het grote zoombereik betekent helaas wel dat je wat inlevert op beeldkwaliteit. De foto- en videokwaliteit van de Panasonic is nog wel voldoende, maar kan niet tippen aan die van de Sony. Vooral bij weinig licht ga je dat merken.

De camera ligt lekker in de hand en de bediening werkt eenvoudig. Ze heeft wel wat minder fysieke bedieningsmogelijkheden vergeleken met de Sony. Dat maakt de bediening eenvoudiger, maar geeft je minder mogelijkheden om geavanceerde instellingen snel aan te passen. Het aanraakscherm en de zoeker werken goed. Het scherm is niet kantelbaar.

Al met al is het een hele aardige camera waar je goede foto's en video's mee kunt maken. Ze is ook een stuk lichter dan de Sony, dus makkelijker mee te nemen. Het grootste nadeel van deze camera is de mindere beeldkwaliteit bij weinig licht.

Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van NU.nl en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling