Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Privacy gebruikers van sommige zelfhulpapps onder de maat

Gebruik je een app die je helpt bij trauma, angst of depressie? Let dan op, want uit onderzoek blijkt dat de privacy van de gebruikers van sommige apps niet op orde is.

Mozilla Foundation, dat het onderzoek uitvoerde, noemt de privacy van dit soort apps zelfs slechter dan van welke categorie ook die ze de afgelopen zes jaar onderzochten. Apps kunnen een handig hulpmiddel zijn om de geestelijke gezondheid te verbeteren.

Chatgesprekken verzameld
Apps met de allerslechtste privacy en beveiliging zijn het in Nederland ook te downloaden BetterHelp, Youper, Woebot en Talkspace. Zij zouden een te vaag privacybeleid voeren of delen persoonlijke informatie met derden. De app Talkspace verzamelt zelfs chattransscipties van gebruikers. Apps kunnen ook gebruikt worden door verzekeraars die met deze voorwaarden meer gegevens mogen verzamelen over de mensen die ze verzekeren.

Van een groot deel van de onderzochte apps werd de beveiliging door Mozilla zelfs lachwekkend genoemd. Als wachtwoord werd bijvoorbeeld 11111111 toegestaan. De app moodfit, die stemmingsgegevens verzamelt, stond zelfs een letter of cijfer toe als wachtwoord.

'Is de dienst gratis? Dan betaal je met je data.'
Twijfel je aan het privacybeleid van je app? Volgens ethisch hacker Sijmen Ruwhof kun je hier zelf naar kijken. 'Wat een heel belangrijk uitgangspunt is is als een dienst gratis is, dat je je moet afvragen wat het verdienmodel is. Als je er niet voor betaalt ben je hoogstwaarschijnlijk zelf het product. Dan betaal je met je data. Dit soort mobiele apps kan toegang krijgen tot allerlei persoonlijke gegevens op je telefoon, zoals je locatie, contacten, foto's, smsjes of andere gegevens die opgeslagen staan op je mobiele geheugenkaart. Sommige kleinere verzekeraars willen bijvoorbeeld graag data verzamelen om individuele risicoprofielen scherp te krijgen.'

Ontwikkelkosten financieren
'Het verbaast me dan ook echt niet dat dit soort appontwikkelaars aan de haal gaan met dit soort zeer persoonlijke en gevoelige gegevens. Logisch ook op zich, want hoe kunnen ze anders hun ontwikkelkosten financieren? Worden er bijvoorbeeld advertenties getoond in de app? Of worden in-app aankopen aangemoedigd? Daar moeten eindgebruikers op letten voordat ze de app installeren. En welk bedrijf heeft de app ontwikkeld? '

'Doe zelf research'
Ruwhof vervolgt: 'Voor je een app installeert moet je eigenlijk zelf een kort persoonlijk onderzoek uitvoeren van een paar minuten. Lees het privacybeleid van de app in de App Store bijvoorbeeld even goed door. Als bijvoorbeeld een zaklamp-app toegang wilt tot je contactpersonenlijst, dan moet er eigenlijk een alarmbelletje bij je afgaan. Heeft de app de gevraagde permissies wel écht nodig voor het doel van de app? Hoeveel mensen hebben de app al geïnstalleerd in het verleden? Hoeveel sterren heeft de app? Lees de reviews goed door. Klakkeloos een app installeren is echt niet verstandig. Ervaring leert dat apps uit de Apple Appstore beter zijn gecontroleerd dan apps uit de Google Appstore. Apple is wat dat betreft veel stricter in wat ze toelaten dan het beleid wat Google hanteert.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling