Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

 • 100% Klanttevredenheid
 • 15+ Jaar ervaring
 • 1.000.000+ klanten
 • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
 • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
 • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
 • Veilig en makkelijk betalen
 • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

FVD-politici vergroten volgens onderzoek bereik antisemitische Twitter-accounts

Politici van Forum voor Democratie retweeten regelmatig berichten van Twitter-accounts waarop antisemitische teksten en afbeeldingen staan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Leiden, meldt de Volkskrant dinsdag. De retweets bevatten niet vaak antisemitische uitingen, maar ze vergroten wel het bereik van die accounts.

De onderzoekers analyseerden 100.000 tweets, retweets en likes van politici van FVD, BIJ1, D66, DENK, GroenLinks, PVV en SGP in de periode tussen december 2021 en februari 2022.

In het onderzoek werd onderscheid gemaakt tussen hardcore antisemitisme, waarbij tweets zich expliciet tegen Joden richtten en diffuus antisemitisme. In het laatste geval worden antisemitische stereotypen en verhalen aangehaald en worden complottheorieën gedeeld.

Geen enkele Nederlandse politieke partij plaatst zelf tweets in de categorie hardcore antisemitisme, blijkt uit het onderzoek. Wel worden tweets van hardcore antisemitische accounts vijf keer vaker gedeeld en geliket door FVD-politici dan door willekeurige Twitter-gebruikers.

Daarnaast bestaat meer dan 10 procent van de tweets van FVD-politici uit het liken en retweeten van accounts in de categorie diffuus antisemitisme. Bij de PVV ligt dat aandeel op 2 procent en bij andere partijen is dat minder dan 1 procent.

Bij andere partijen wel controle
Volgens de onderzoekers is het verweer van Forum-politici vaker dat ze niet constant kunnen controleren waar tweets vandaan komen. Peter Burger, die onderzoek naar desinformatie doet, noemt het niet toevallig dat FVD'ers juist deze accounts retweeten. "Andere politici zijn wel in staat om deze twitteraars te ontwijken", zegt hij. Toch wil Burger niet beweren dat FVD'ers expres antisemitische accounts retweeten. "Dit onderzoek kijkt naar gedrag en inhoud, niet naar intenties", zegt hij tegen de Volkskrant.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zegt tegen de Volkskrant dat er niets achter de activiteiten op Twitter zit. "Ik retweet zoveel", zegt hij. Volgens Baudet gaat het op Twitter om de boodschap, niet om de boodschapper. "Dat je iemand niet zou mogen retweeten omdat hij ook dingen vindt die niet door de beugel zouden kunnen, is een ad hominem. Ik zie het dan ook niet als mijn verantwoordelijkheid om daar onderzoek naar te doen."

Laatste nieuws


 • Pour-batterie.com
 • Akkusmarkt.de
 • Batteryforpc.co.uk
 • Cargar-bateria.com

Copyright © 2022 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling