Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

OPPO vs Xiaomi: welke smartphone past bij jou?

OPPO of Xiaomi? Xiaomi of OPPO? Pff, het is lastig om een keuze te maken tussen beide toppers. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Past OPPO of juist Xiaomi beter bij je, en wat zijn de grootste verschillen? In dit blog serveren we de sterkte- en zwaktepunten van beide merken, zodat jij jouw favoriete Android-telefoon kunt kiezen.

Even voorstellen: dit is OPPO
Het Chinese elektronica- en telecommunicatiebedrijf OPPO zag in 2004 het levenslicht en maakt smartphones sinds 2011. Inmiddels verkoopt het merk telefoons in meer dan veertig landen en heeft het ruim 40.000 medewerkers in dienst. OPPO, ook wel Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corporatie, heeft een neusje voor mooie vormen en design. Niet gek ook, wanneer je naar hun motto kijkt: ‘technologie is een kunstvorm’. En van dat oog voor design pluk jij als mede-designliefhebber direct de vruchten.

Aangenaam, dit is Xiaomi
Het Chinese Xiaomi - waarbij ‘mi’ staat voor Mobile Internet - is een iets jongere telg in de elektronicabranche. In 2010 werd Xiaomi, ook wel Xiaomi Corporation, opgericht in Peking. De Chinese fabrikant maakt niet alleen maar mooie smartphones, maar ook tablets en wearables. En Xiaomi is geen kleine speler, want in 2021 heeft het merk Samsung glansrijk ingehaald en is het nu de allergrootste smartphonefabrikant ter wereld. Ja, ter wereld. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit smartphones met veel mogelijkheden én een zacht prijskaartje. Tel uit je winst.

OPPO vergelijken en Xiaomi vergelijken: beide merken onder de loep
Goed, we gaan nu aftrappen met de grootste overeenkomsten én verschillen van beide smartphonemerken. Voor je begint met vergelijken van de merken is het uiteraard wijsheid om te bedenken in welk prijssegment je een telefoon zoekt. Zo heeft OPPO een breder assortiment, dat betekent meer keuze van high-end model tot betaalbaar of budget. Xiaomi doet het iets anders, deze fabrikant heeft juist minder high-end modellen en verkoopt vooral budgettelefoons en telefoons uit het middensegment qua prijsniveau.

Over het algemeen hebben beide merken twee dingen gemeen: ze zijn allebei Chinees én produceren allebei smartphones van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Maar hoe zit dat met de rest van de overeenkomsten en verschillen? Laten we kijken naar de algemene specs van beide merken.

De prijskaartjes naast elkaar
Chinese telefoonfabrikanten staan over het algemeen bekend om hun betaalbare smartphones, om tegen de grote jongens in de smartphonewereld op te boksen, zoals Samsung en Apple. Niet voor niets staan deze merken in onze lijst met 5 beste budgettelefoons. Maar van alle Chinese telefoonmerken is OPPO wel een van de duurste in het rijtje. De prijzen liggen over het algemeen echt wel een tikkie hoger dan bijvoorbeeld bij Xiaomi. Vooral wanneer je vergelijkbare modellen (in specs) naast elkaar legt. Mocht prijs voor jou een doorslaggevende factor zijn, dan heb je hierbij je antwoord.

Het design: smoelen vergelijken
Het oog wil ook wat! Daarom leggen we het design van beide merken naast elkaar. Eerlijk is eerlijk: op het oog maken beide merken vergelijkbare telefoons. Wel pakt OPPO iets meer uit met betrekking tot kleuren en kleine details, of het camera-eiland aan de achterkant. Xiaomi heeft op zijn beurt ook een prima design, maar het ziet er net iets minder flashy uit dan bij OPPO. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Beide telefoonmerken maken gebruik van een keramische behuizing, waardoor de telefoons een stuk lichter in de hand liggen. Qua formaten liggen de merken over het algemeen heel dicht bij elkaar en is dit verschil te verwaarlozen. Kortom: is design je ding, dan is OPPO jouw merk. Is dat iets minder belangrijk voor je? Dan is Xiaomi je go to merk.

Camera: haarscherp flashy extra’s
Waar Xiaomi voorheen met gemak OPPO inhaalde op het gebied van camera’s is OPPO inmiddels een geduchte tegenstander geworden. OPPO weet dondersgoed hoe het camera’s moet maken. Want naast design staat OPPO bekend als subliem op het gebied van cameratechniek. En dat is niet zonder reden, want het bedrijf pompt veel aandacht in extra camerasnufjes zoals autofocus, verschillende fotomodussen (zoals de nachtmodus) en lensstabilisatie. In het voorzien van die fijne extra’s is Xiaomi binnen deze categorie iets minder, maar de lenzen van Xiaomi zijn wél top.

Batterij: lekker uithoudingsvermogen
Lekker lang pielen op je smartphone zonder direct naar de oplader te hoeven rennen? Dan kun je bij zowel OPPO als Xiaomi je hart ophalen. De nieuwste modellen van beide merken zijn voorzien van een fijne, gigantische 5000 mAh-batterij. Maar ook de iets oudere modellen zijn vaak al voorzien van een prima 4500 mAh-batterij. Dat is goed voor een flinke dag gebruik zonder op te hoeven laden. Daarnaast zijn beide merken niet vies van de optie ‘draadloos opladen’, zo kun je bij veel Xiaomi’s en OPPO’s je telefoon direct opladen zonder kabel. En wat dacht je van snelladen? Beide merken zijn hartstikke fan van deze optie, waarvan Xiaomi nog het meest. Zo laadt de Xiaomi 11t Pro met 120w, dat betekent dat jij binnen 17 minuten je telefoon van 0 naar 100% kunt opladen. Fantastisch dus!

Enkel op basis van de batterij maakt het dus niet uit welke je kiest.

Scherm: soepel streamen en gamen
Fijn om te weten: beide merken zijn fan van een goede ververssnelheid zoals 120Hz (lees: een vloeiend scherm) en dito kleuren. Zo hebben beide merken de weg naar de top op het gebied van schermen gevonden. Ze bieden haarscherp beeld, je kunt snel van scherm naar scherm wisselen en vooral als je van gamen of streamen houdt kun je bij dit kwaliteitslevel je hart ophalen.

Processor: high-end bakbeesten
Beide merken doen het goed op gebied van prestaties. Zowel OPPO als Xiaomi maken gebruik van de nieuwste chips (zoals de MediaTek Dimensity 1200 of de Snapdragon 888). En de hardware is hartstikke high-end, bij zowel OPPO als Xiaomi. Alsof beide merken bij elkaar in de keuken gluren wat er uit de oven rolt. Daar valt dus weinig verschil te bespeuren.

Updates: duurzaam of niet?
Aangezien telefoonmerken met het oog op duurzaamheid willen concurreren met de rest van de merken op de markt, zijn veiligheidsupdates en besturingssysteem-updates steeds belangrijker geworden.

Eind vorig jaar heeft Xiaomi het roer omgegooid en heeft het update-policy uitgebreid. Zo krijg je nu standaard drie Android-updates en vier jaar aan beveiligingsupdates. Vooral deze laatste in de rij zijn heel belangrijk om te voorkomen dat jouw geliefde smartphone last krijgt van bugs of veiligheidsproblemen.

Bij OPPO ligt dat iets anders. Want de high-end modellen (zoals de Find X-serie) krijgen drie jaar aan Android-updates, maar wanneer je een budgettelefoon van het merk uit het schap trekt, krijg je slechts één jaar aan Android-updates. Dat is vrij karig, aangezien de updates ervoor zorgen dat jouw telefoon soepel blijft werken. Krijg je maar één update, dan zou je op den duur sneller dan je zou willen moeten overstappen op een nieuwe telefoon. Qua veiligheidsupdates geeft OPPO al hun toestellen drie jaar. Dus wat dat betreft zit je ‘safe’.

Battlen maar: OPPO Reno 8 Lite vs Xiaomi 11T
Voor een vergelijking tussen de twee merken, hebben we voor het gemak van beide merken vergelijkbare telefoons gepakt: de OPPO Reno 8 Lite en de Xiaomi 11T. Zit je goed en lees je mee? We hebben de belangrijkste specs hieronder in een tabelletje gezet, zodat je rustig alle feiten naast elkaar kunt bekijken én dan toch die allesbeslissende keuze kunt maken: OPPO of Xiaomi.

Conclusie
Beide merken zijn vergelijkbaar in prijs en prestaties. Maar OPPO is over het algemeen iets prijziger, daar krijg je wel een iets mooier design en iets betere lenzen voor terug. Xiaomi is op zijn beurt dan weer iets scherper in prestaties (zoals accu). Dus de vraag is vooral: wat vind je belangrijker, design en prijs of prestaties? Dan weet je precies waar voor jou de concessies liggen en welke topper het beste aansluit bij jouw wensen. Ben je er nog niet uit? Doe dan Telefoon Matchmaker test.

Direct een OPPO of Xiaomi in de wacht slepen?
In de Simyo telefoonshop shop je direct jouw OPPO of Xiaomi met een fijn abonnement - geheel af te stemmen op jouw smartphonewensen. Heb je al een OPPO of een Xiaomi in je broekzak? Dan kun je een blik werpen op onze voordelige Sim Only-abonnementen en lopende deals!

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling