Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Europa onderzoekt vergoeding voor internetverkeer door techbedrijven

Als het aan Europese telecom- en internetproviders ligt, gaan tech- en streamingbedrijven zoals Google en Netflix een vergoeding betalen voor hun internetverkeer. De Europese Commissie (EC) gaat onderzoeken of zo'n vergoeding noodzakelijk is, meldt persbureau Bloomberg.
Door onze techredactie
Het internetverkeer is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat komt bijvoorbeeld doordat steeds meer mensen gebruikmaken van diensten zoals YouTube en Netflix. Deze diensten genereren veel internetverkeer en verdienen zelf veel geld aan hun abonnees of aan advertenties.

Om de groei van het internetverkeer aan te kunnen, moeten internetproviders investeringen doen in hun netwerk. Internetproviders vinden het oneerlijk dat zij de kosten moeten betalen voor het dataverkeer dat tech- en streamingbedrijven veroorzaken. Belangenclub ETNO wil daarom dat techbedrijven een bijdrage gaan leveren in de investeringskosten.

De EC gaat onderzoeken of een vergoeding nodig is. De EC stuurt binnenkort een vragenlijst naar internetproviders. Daarmee wil de EC te weten komen hoeveel het internetverkeer de afgelopen drie jaar is toegenomen. Ook wil de EC weten waar het extra verkeer vandaan komt en wat het de internetproviders kost.

De vragenlijst zal ook naar tech- en streamingbedrijven gestuurd gaan worden. Van deze bedrijven wil de EC weten in hoeverre hun kosten zijn gestegen door de groei in het gebruik.

Met de vragenlijsten hoopt de EC antwoord te krijgen op de vraag of er sprake is van marktfalen. Mocht daar sprake van zijn, dan kan de EC ingrijpen door regels op te leggen.

Belangenclub pleit al jaren voor vergoeding door techbedrijven
De Europese belangenorganisatie van de telecom- en internetsector, ETNO, lobbyt al jaren voor een vergoeding van techbedrijven. Aan een vergoeding kleven alleen de nodige haken en ogen.

In Europa moeten internetproviders neutraal zijn. Dat betekent dat zij internetdiensten niet mogen voortrekken, achterstellen of blokkeren. Een vergoedingsmodel zou kunnen betekenen dat internetproviders dat wel gaan doen op het moment dat een techbedrijf niet wil betalen. Dat wil de EC voorkomen.

Ook Europese lidstaten zijn het niet met elkaar eens of er een vergoedingsmodel moet komen. Frankrijk en Italië willen zo snel mogelijk een vergoedingsmodel. Nederland en Duitsland wachten liever de resultaten van het onderzoek af en willen alleen ingrijpen als er inderdaad sprake is van 'marktfalen'.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling