Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Lifehack: Zo sluit je een monitor aan op je laptop

We raken gewend aan thuiswerken, maar wat extra ruimte is geen overbodige luxe. Met deze tip koppel je een monitor aan je laptop.
Door Erik Nusselder
Voorovergebogen achter je laptop zitten is niet zo goed voor je rug en nek. Als je veel thuiswerkt en alleen een laptop tot je beschikking hebt, valt het aan te raden om er een monitor aan te koppelen en achter een bureau te gaan zitten.

Het grootste probleem bij het aansluiten van een monitor is het uitzoeken van de juiste kabels. Zeker als je een oudere laptop hebt, kan het een heel gedoe zijn. Oude aansluitingen op volgorde van slechte kwaliteit tot beter: VGA, DVI, HDMI en DisplayPort.

Het is daarbij belangrijk om naar de zwakste schakel te kijken. Heeft je laptop bijvoorbeeld alleen een VGA-aansluiting, dan bepaalt die hoe sterk het signaal is, ongeacht of je monitor een betere aansluiting heeft. Zoek kabels die daarbij passen, of koop eventueel een adapter die van de ene naar de andere kabel loopt.

USB-C wordt de nieuwe standaard
Voor nieuwe apparatuur geldt een ander verhaal. Moderne laptops worden steeds platter en lichter, en bevatten zo min mogelijk poorten. HDMI-poorten worden nauwelijks meer aangebracht, omdat we naar een nieuwe standaard gaan: de USB-C-aansluiting.

Die ken je waarschijnlijk al voor het opladen van je laptop of telefoon, maar de nieuwste generatie kan veel meer. Tegenwoordig kan USB-C ook beeld en geluid overdragen, zodat je in de toekomst nog maar één soort kabel nodig hebt.

Koop je nu een nieuwe monitor, dan kan je ook voor eentje met zo'n poort kiezen. Je hoeft dan alleen de USB-C-kabel in je laptop en monitor te pluggen. Of de USB-C-poort van jouw laptop dit aankan, is helaas aan de buitenkant niet te zien. Je zou het moeten uitproberen of de specificaties van je apparaat moeten opzoeken. Is je monitor er nog niet aan toe, dan moet je daarnaast een verloopstukje van USB-C naar bijvoorbeeld HDMI aanschaffen.

Heb je nog een goede monitor voor je laptop nodig? BestGetest legt uit waar je op moet letten bij de aankoop.
Stel alles goed in op je laptop
Heb je de juiste kabels aangesloten, dan moet je het beeldscherm nog instellen. Je laptop weet niet automatisch wat hij met die extra monitor aanmoet. Hiervoor moet je in de beeldscherminstellingen van je laptop duiken. Op Windows-laptops kun je met Windows-toets + P een snelmenu openen om dit te regelen.

Met 'Uitbreiden' wordt de monitor een soort verlengstuk van je laptop. Je kunt dan beide schermen naast elkaar zetten en de muis van de ene naar de andere bewegen. Wil je je laptop helemaal vervangen door je monitor, dan kies je voor 'Dupliceren' of 'Alleen tweede scherm'. Met die tweede optie kun je je laptop voortaan dichtklappen en op je beeldscherm verder werken.

Een Mac is wat beter in het automatisch herkennen van een nieuwe monitor. Op nieuwe laptops kun je waarschijnlijk direct aan de slag als je het beeldscherm hebt aangesloten.

Wil je instellen waar de monitor precies voor gebruikt wordt, dan ga je naar 'Systeemvoorkeuren' en open je het menu 'Beeldschermen'. Hier kun je in een soort puzzel de positie van je monitoren bepalen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling