Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Samsung Galaxy S21 vs S21 FE: dit zijn de verschillen

Toe aan een nieuwe telefoon en twijfel je of je voor de Samsung Galaxy S21 of de S21 FE moet gaan? Niet gek, want de twee broertjes lijken verdomd veel op elkaar. Toch zijn er absoluut verschillen. We bespreken ze in dit blog.

S21 vs S21 FE
Na de komst van de S21 liet de S21 FE even op zich wachten, maar we kunnen inmiddels al een hele tijd van deze mooiboy genieten. Op het eerste gezicht identiek aan de Samsung Galaxy S21, maar niet alles is wat het lijkt. Verschillen tussen de twee toestellen zijn er absoluut, ze zitten alleen verstopt onder het mooie jasje. Tijd om die eens tevoorschijn te halen!

De verschillen van Samsung S21 vs S21 FE
Kijken we naar de Galaxy S21 vs S21 FE, dan zien we verschillen op meerdere vlakken. We nemen de grootste met je door, zodat je een goede afweging kunt maken.

S21 vs S21 FE: de camera’s
We noemden het al: de looks van deze twee knappe jongens zijn nagenoeg hetzelfde. Beide hebben aan de achterkant een camera-eiland met drie camera’s onder elkaar. En ook de selfiecamera zit op dezelfde plek. Maar zoomen we in op de telelens, dan zien we dat de Samsung Galaxy S21 FE het moet doen met 8 megapixels, terwijl de S21 er 64 op zak heeft. De hoofdcamera en de groothoeklens van beide toestellen zijn allebei voorzien van 12 megapixels. Oftewel: voor de meest scherpe foto’s is de S21 je man!

Batterij en processors
Hoewel de capaciteit van de accu's van de S21 (4000 mAh) en de S21 FE (4500 mAh) niet veel van elkaar verschillen, is dat voor de tijd die ze meegaan wel anders. De S21 FE houdt het gemiddeld 2 uur langer vol dan zijn broer. Hij draait op de Qualcomm Snapdragon 888-processor en de S21 op de Exynos 2100. De Fan Edition is hiermee een grotere krachtpatser dan de S21. Dat wil zeggen: speel je vaak mobiele games, dan zul je met de S21 FE merken dat de zwaarste spellen soepeler spelen. Ben je geen gamer, dan heb je meer dan voldoende aan de Exynos 2100.

Met het geheugen zit je bij beide toestellen geramd. De telefoons zijn uitgerust met 8 GB werkgeheugen, en de S21 FE kun je ook met 6 GB krijgen. En of je voor 128 GB of 256 GB opslaggeheugen gaat, is helemaal aan jou. Welke telefoon je ook kiest.

Behuizing en scherm
De S21 FE mag dan het jonge broertje zijn van de S21, groter is ‘ie wel! Ietsje dan, met het blote oog is het nauwelijks zichtbaar. De ‘Fan Edition’ heeft een display van 6,4 inch, terwijl de S21 het moet doen met 6,2 inch. Daartegenover staat dat het scherm van de S21 FE een net iets lagere resolutie heeft dan de S21: 2400 x 1080 tegenover 2340 x 1080. Maar dit verschil is opnieuw vrijwel niet te zien. Beide schermgroottes zijn voor Samsung-begrippen heel gemiddeld en passen nog prima in een (grote) broekzak. Bovendien hebben ze allebei een verversingssnelheid van 120Hz. Als je dat eenmaal hebt, wil je niet anders meer!

Hoewel de achterkant van beide toestellen van plastic is, oogt die van de S21 een tikkie luxer dan die van de S21 FE. Dit komt voornamelijk door het gladde metalen frame dat overloopt in het camera-eiland. Bij de S21 FE is het eiland van hetzelfde plastic als de rest van de behuizing. Maar kijkend naar de plastic behuizing van de Galaxy S21 vs S21 FE, dikke props voor Samsung: de telefoons voelen luxe en als glas aan. Heel knap!

Software
De Galaxy S21 werd gelanceerd met Android 11 aan boord en de S21 FE met Android 12, maar beide toestellen zijn inmiddels al te updaten naar Android 13.Samsung heeft een erg goed updatebeleid en belooft voor beide telefoons vier jaar software updates en vijf jaar beveiligingsupdates. Beide toestellen zijn klaar voor de toekomst met 5G-ondersteuning. , maar omdat de S21 FE een jaar jonger is, zit je qua updates dus een jaar langer goed.

Een ander klein verschil: de standaard Galaxy S21 ondersteunt eSIM, waarmee je een digitale simkaart kunt instellen, naast een fysieke sim. Zo kun je twee telefoonnummers op dezelfde telefoon gebruiken, bijvoorbeeld privé en zakelijk (dual sim). Geen zorgen, op de S21 FE kan dit gelukkig ook gewoon, maar dan ‘ouderwets’ met twee fysieke simkaartjes.

Prijs
Dat de S21 FE goedkoper is dan zijn broer, is geen verrassing. Want waar staat FE voor? De Fan Edition-lijn van Samsung die betaalbaar en toegankelijk is. Maar omdat de wat oudere S21 al in prijs is gedaald en de specs van de toestellen niet zo gek veel verschillen, liggen de prijzen van de S21 vs S21 FE helemaal niet zo ver uit elkaar. Normaal gesproken dan, want op dit moment is de S21 FE enorm scherp geprijsd bij Simyo. Je scoort ‘m al voor € 384!

De belangrijkste verschillen tussen de S21 en S21 FE in de praktijk
Benieuwd hoe beide telefoons verschillen in het gebruik? De Samsung S21 FE is iets groter en zwaarder dan de S21, dat betekent dan ook dat deze net iets logger en ruimer in de hand ligt. De S21 voelt daarnaast misschien iets luxer, door het aluminium frame. In gebruik zul je ook het grote verschil gaan merken tussen de camera’s, of eerder gezegd de telelens. Want de Samsung Galaxy S21 heeft een 64 megapixel telelens en bij de Samsung Galaxy S21 FE is dit 8 megapixel. Dan de batterij. Want de S21 FE gaat, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, qua accu wel langer mee dan de S21. Zo heeft de S21 FE 4500 mAh-batterij, en de S21 4000 mAh.

De belangrijkste features van de Samsung Galaxy S21 en S21 FE op een rij
Nu je weet welke verschillen er zijn, zetten we ze even overzichtelijk voor je onder elkaar. Een lijstje met specs is wel zo handig als je jouw perfecte match wilt vinden. Dus bij deze: de S21 vs S21 FE specs.

Samsung S21 vs S21 FE: ready to rumble?
Is jouw keuze na al deze informatie gevallen op de goedkopere krachtpatser? Je kunt de Samsung S21 FE scoren bij Simyo. Toch liever nog even kijken tussen alle telefoons bij Simyo? Dat kan ook, in onze Telefoonshop.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling