Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

 • 100% Klanttevredenheid
 • 15+ Jaar ervaring
 • 1.000.000+ klanten
 • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
 • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
 • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
 • Veilig en makkelijk betalen
 • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Hoe Kun Je Zelf Een Reparatie Van Een Telefoon Accu Uitvoeren?

Reparatie telefoon accu: zo bent u altijd bereikbaar!
Vindt u het ook zo vervelend als u niet bereikbaar bent? Wordt u ongerust als u uw e-mails op uw smartphone niet meer kan bekijken? Wordt u zenuwachtig als u uw social media-berichten niet kan checken? In dit artikel ontdek je hoe je zelf een reparatie van een telefoon accu kunt uitvoeren, zodat al deze ergernissen voorgoed verleden tijd!

Tips om ervoor te zorgen dat uw telefoon accu het zo lang mogelijk doet
Voor we overgaan tot de reparatie van een telefoon accu willen we u graag enkele tips meegeven om ervoor te zorgen dat de accu van uw telefoon het zo lang mogelijk doet.

Vrijwel alle mobiele telefoons maken tegenwoordig gebruik van Lithium Ion accu’s. Hoewel deze accu’s over het algemeen een lange levensduur hebben, doen deze het niet eeuwig. Een goed onderhoud en deze accu’s op een juiste manier gebruiken, is al een hele stap in de goede richting om lang van uw Lithium Ion accu’s te kunnen genieten.

Enkele tips:
Heeft u een nieuwe telefoon gekocht, laat de accu dan volledig opladen voor u uw telefoon voor de eerste keer gebruikt. Hierdoor zal de accu ‘leren’ hoe lang hij het moet doen.
Gebruikt u uw telefoon intensief, dan laadt u deze beter af en toe een korte periode op dan deze helemaal op te laden als die bijna leeg is.
Om uw Lithium Ion accu in optimale conditie te houden, laat u deze het best eenmaal per maand helemaal ontladen.
Gebruik uw telefoon bij voorkeur niet als deze aan het opladen is. De accu kan hierdoor oververhitten.
Gebruik een oplader met een iets lager voltage om uw accu op te laden. Uw telefoon zal wat trager opladen, maar zal niet oververhit raken.
Leg uw telefoon nooit in de volle zon of op plaatsen waar het heel warm is. Ook externe warmte kan uw accu oververhitten.
Gebruikt u uw telefoon een tijdje niet, zorg er dan voor dat de accu meer dan 40% geladen is. Een accu die gedurende lange tijd ontladen blijft, zal nooit meer werken als voorheen.
Als de Lithium Ion accu van uw telefoon het ondanks deze tips toch begeeft, koop dan niet meteen een nieuwe, maar ga over tot reparatie van de telefoon accu.

Hoe voert u een reparatie van een telefoon accu uit?
Als een Lithium Ion accu niet correct meer oplaadt, dan is dat meestal omdat het voltage zo laag geworden is zodat de oplader deze accu niet meer ‘herkent’. Het zal er dus op aankomen het voltage van uw accu zodanig te verhogen zodat de oplader deze accu weer kan herkennen en bijgevolg ook weer kan opladen.

Wat heeft u nodig voor de reparatie van een telefoon accu?
Een lege Lithium Ion accu
Een oplader voor een Lithium accu
Een externe energiebron
Een multimeter
Meetsnoeren
Hoe gaat u te werk bij de reparatie van een telefoon accu?
U verbindt de lege accu van uw telefoon met een andere Lithium Ion accu die het wel nog doet. Kies hiervoor een accu met hetzelfde voltage als het algemene voltage van uw lege accu. Verbind de rode sonde van het meetsnoer met de positieve pool van de accu en de energiebron en de zwarte sonde met de negatieve pool van de accu en de energiebron. Als u hierbij een vonkje ziet is dit normaal.
Eenmaal de accu en de externe energiebron met elkaar verbonden werden, dan controleert u het voltage van de lege accu met een multimeter. U houdt hierbij de rode sonde van de multimeter tegen de positieve pool van de lege accu en de zwarte sonde van de multimeter tegen de negatieve pool van de lege accu. U zult merken dat het voltage van de lege accu stijgt.
Stabiliseert het voltage van de lege accu, dan kunt u deze van de externe energiebron loskoppelen. Het is hierbij zeker de bedoeling niet dat het voltage van de lege accu even hoog wordt als dat van de externe energiebron. Als het voltage voldoende hoog is, zodat de oplader de accu weer ‘herkent’, dan is dit ruim voldoende.
De lege accu, die nu een stabiel voltage heeft, plaatst u in de oplader. Deze zou de accu nu weer moeten ‘herkennen’ en deze helemaal opladen.
Laat de accu minimaal 10 minuten in de oplader zitten. Als het voltage blijft toenemen, dan bent u in de reparatie van uw telefoon accu geslaagd.
Dankzij de reparatie van uw telefoon accu, bent u niet alleen weer bereikbaar, maar heeft u heel wat bespaard!

Laatste nieuws


 • Pour-batterie.com
 • Akkusmarkt.de
 • denchi-pc.jp
 • Batteryforpc.co.uk
 • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling