Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Meta ontwikkelt een Twitter-concurrent en die verschijnt sneller dan gedacht

Twitter krijgt er opnieuw een concurrent bij, deze keer uit onverwachte hoek. Meta zal namelijk ook een microbloggingdienst lanceren.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk, lijkt het alsof de alternatieven voor Twitter zichzelf links en rechts opwerpen. Aanvankelijk werd Mastodon nog afgeschilderd als het ideale platform om je Twitter-activiteiten op voort te zetten. Daarna werd Bluesky, een project van Twitter-oprichter Jack Dorsey ook wel eens genoemd als een geduchte concurrent. Vooralsnog blijkt het, wat die concurrentie betreft, vrij goed mee te vallen: het overgrote deel van alle gebruikers zit nog steeds op Twitter. Als het aan Meta ligt, komt daar binnenkort verandering in.

Gedecentraliseerd netwerk
Uniek aan Mastodon en Bluesky is dat het in beide gevallen om gedecentraliseerde sociale netwerken gaat. Daarbij wordt het netwerk niet beheerd door een centrale autoriteit zoals Twitter, maar wordt het in feite beheerd door de gebruikers zelf. Om dat te bewerkstelligen maken de sociale netwerken gebruik van blockchain-technologie. Voor de gebruiker heeft een gedecentraliseerd netwerk het voordeel dat je zelf de controle hebt over je gegevens en de manier waarop deze gedeeld worden. Voor heel wat gebruikers geldt dat echter als nadeel: de instellingen bepalen zichzelf namelijk niet en je tussen verschillende deelnetwerken begeven is nogal ingewikkeld.

Dat wil echter niet zeggen dat gedecentraliseerde netwerken steeds ingewikkeld moeten zijn. Meta, de socialemediagigant achter Facebook en Instagram, zou zelf aan zo’n gedencentraliseerd netwerk bouwen. Lia Haberman, specialist in socialmediamarketing, meent in haar nieuwsbrief meer informatie over dat netwerk te hebben.

Makkelijk in gebruik
Zo zou de Twitter-concurrent al maanden getest worden door verschillende beroemdheden en andersoortige influencers. Het platform zou bovendien, net als Mastodon, gebruik maken van het ActivityPub-protocol. Daardoor zou het voor gebruikers mogelijk zijn om, via het Meta-netwerk, aansluiting te vinden bij bijvoorbeeld Mastodon-netwerken.

een account aanmaken zou bovendien niet teveel werk mogen zijn: je kan gewoon je Instagram-profiel verbinden met het nieuwe netwerk. Dan zouden meteen al je volgers, geblokkeerde accounts en andere voorkeuren overgezet worden naar het nieuwe sociale medium.

In hoeverre het Meta-netwerk op Twitter lijkt, zal moeten blijken wanneer het medium beschikbaar komt. Volgens Haberman is het alvast mogelijk om tekstberichten met tot 500 tekens te posten én deze te voorzien van hyperlinks en beeldmateriaal. Ook likes, reacties en reposts werden meteen in het sociale medium geïntegreerd.

Lancering
Wanneer het nieuwe sociale medium ten tonele verschijnt is echter maar de vraag. Bij Bloomberg houden ze het op ‘deze zomer’, terwijl Haberman mogelijks volgende maand al een app ziet verschijnen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling