Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Batterij van de laptop ontploft

Heel enkel gebeurt het wel eens: Relaxt languit op de bank, laptop op schoot en u surft wat op internet. Dan een harde knal, u ziet een vlam uit de laptop komen en het lijkt alsof u ineens over een rookmachine beschikt. De batterij van de laptop is ontploft.

Kapotte laptopbatterij
Het klinkt heel onheilspellend en dat is het eigenlijk ook wel. Maar overal zitten er natuurlijk wel eens fabrikantfouten in materiaal. Zo kan een laptopbatterij ook net ergens een klein foutje hebben zitten waardoor deze ontploft. De schrik is hoog en materiaal gaat verloren, maar wat doet u daarmee? Het is mogelijk om hiervoor een claim te sturen naar de leverancier.

Schadevergoeding ontplofte laptop
Volgens het wetboek mag u een claim sturen, als er sprake is van schade. Schade op gebied van dingen, van materiaal. Een ontplofte batterij is dus wel degelijk materiaal, en de gehele laptop kan daardoor als verloren beschouwd worden. Dus ja, u kunt dit claimen. Maar wellicht is er meer stuk gegaan, de bank waar u op lag, de broek die onder de laptop zat, of misschien is het nog een gradatie erger en was een ziekenhuisbezoek noodzakelijk. De bank, de broek en de ziekenhuisrekening, u mag het allemaal claimen. Een emotionele schadevergoeding zit er echter niet in.

Technologie en ontwikkeling
Gelukkig draait de technologie op volle toeren en gebeuren dit soort zaken niet zo vaak. Fouten worden immers gauw ontdekt en vernieuwingen en verbeteringen worden altijd weer toegepast op producten.

Copyright © 2018 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling