Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Google probeert weeral WhatsApp na te apen

Google voegt ditmaal functies toe aan zijn Hangouts-opvolger ‘Google Chat’ die direct afkomstig zijn uit WhatsApp.

Google heeft al jarenlang de ambitie om te concurreren met diensten als WhatsApp en Telegram. De zoekgigant lanceerde doorheen de jaren talloze apps om dit mogelijk te maken. Hangouts is een zo’n chatdienst; een app die in 2022 werd afgesloten en opgevolgd door Google’s Chat. Net als Hangouts is die app primair gericht op zakelijk chatverkeer. Althans: dat was zo.

Google heeft vrijdag een reeks nieuwe functies aan Chat toegevoegd om het geschikter te maken voor gesprekken met vrienden en familie. Kortom, de zoekgigant probeert weer te concurreren met WhatsApp.

Chat laat je nu bijvoorbeeld berichten bewerken en verwijderen. Verder kun je voortaan een quote-bericht versturen en zie je precies wie een bericht gelezen heeft in groepsgesprekken. Voor inactieve gesprekken voegde Google de optie toe ze te verbergen. Smart Compose – een functie die je helpt bij het opstellen van een bericht – is nu ook beschikbaar in Chat, evenals de mogelijkheid apps toe te voegen. Het gaat onder meer om Asana (takenapp) en Zapier (aangepaste notificaties).

Zakelijk, of toch niet?
Google’s blogartikel doet de vraag rijzen welk segment de zoekgigant wil bedienen met Chat. Bij de lancering werd benadrukt dat de chatdienst bedoeld is voor communicatie binnen teams. Nu lijkt die focus langzaamaan te verdwijnen, en moet Chat zich dus ook op ‘vrienden en familie’ richten.

Google wil immers dat vrienden en familie ‘vakantieplannen bespreken’ en ‘grappige video’s delen’ via Chat. Een opvallend standpunt, daar het bedrijf eerder nog iedereen probeerde over te halen op RCS (Rich Communications Services) over te stappen. Hiervoor ging het zelfs het gevecht aan met Apple, die niet bereid is de communicatiestandaard aan zijn Berichten-app toe te voegen.

Niet het eerste WhatsApp-avontuur
Het is alvast niet de eerste keer dat de zoekgigant alle kanten uitgaat met berichtenapps. Zo bracht het in 2016 zowel Allo (berichtenapp) als Duo (videodienst) uit. Beide applicaties gingen intussen ten onder. Allo verdween geheel, terwijl Duo opging in Google’s Meet-dienst. Eerder gebeurde hetzelfde met Hangouts; een chat- en gespreksdienst die beschikbaar kwam voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling