Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Galaxy S24 Ultra laadt eindelijk sneller op

Geruchten spreken over laadsnelheden van 65 watt voor de Galaxy S24 Plus en Galaxy S24 Ultra. Dat zou de eerste snelheidsverhoging zijn sinds de Galaxy Note 10 Plus.
Samsungs Galaxy Note 10 Plus debuteerde in 2019 met een laadsnelheid van 45 watt. Het was toen de eerste keer in jaren na het Note 7-debacle dat Samsung weer aan de ‘batterijknoppen’ durfde te draaien. Sindsdien bleef het echter muisstil op het vlak van snelladen. Waar andere fabrikanten hun laadsnelheden verhoogden tot ver boven de 100 watt, bleef die van Samsung steken op 45 watt. Die laadsnelheid gold bovendien enkel voor de duurste Galaxy S-modellen. Vanaf de Galaxy S24-serie lijkt de fabrikant echter een hogere snelheid aan te houden.

Upgrade naar 65 watt
Wederom houdt Samsung vast aan zijn Ultra-first-strategie, meldt RGcloudS op Twitter. Volgens de geruchtenmaker willen de Zuid-Koreanen 65 watt snelladen aanbieden. Die snelheid geldt wel enkel voor de Galaxy S24 Plus en Galaxy S24 Ultra. De reguliere S24 blijft steken op een lagere snelheid; op dit moment is niet bekend of dat 25 watt of 45 watt is.

Voor het ondersteunen van hogere laadsnelheden zou Samsung ‘gestapelde batterijen’ gebruiken. Deze techniek kennen we al jaren van andere smartphones met snellaad-ondersteuning. Gekend is verder dat de S24 Plus en de S24 Ultra een 5.000 mAh-batterij meekrijgen. Verder rust Samsung de Ultra uit met een gel-achtige substantie om de batterij te koelen tijdens het snelladen.

‘Interesse in gestapelde batterijen’
Het is alvast niet de eerste keer dat Samsung deze techniek onderzoekt. Verleden jaar meldde het Koreaanse The Elec dat het merk ‘interesse toonde in gestapelde batterijen’. Die batterijtechniek is in principe enkel nodig om hogere laadsnelheden mogelijk te maken. Gestapelde batterijen maken het immers mogelijk de laadsnelheid – bijvoorbeeld 120 watt – te verdelen over twee losse cellen. Beide accu’s laden dan op aan 60 watt. Dit zorgt voor minder hitteproductie en vertraagt des gevolge ook de snelheid waarmee batterijen degraderen.

Upgrade voor basismodel
Het is onzeker of Samsung het basismodel, de Galaxy S24, ook zou willen upgraden naar een hogere laadsnelheid. Dat toestel staat al jaren vast op 25 watt, net als menig ander Samsung-toestel. Nu de duurste toestellen mogelijk overstappen naar 65 watt, ligt een upgrade naar 45 watt voorhanden. Of dat ook werkelijk het plan is zal mettertijd moeten blijken.

Dat geldt ook voor de (on)zekerheid van de gelekte plannen. Samsung heeft de gelekte details niet bevestigd. Daarmee is het onzeker of we daadwerkelijk een upgrade naar 65 watt gaan meemaken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling