Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

AI-chatbots nog steeds onder toeziend oog van regulatoren

Inmiddels zijn er meerdere AI-chatbots beschikbaar in Europa. Privacyregulatoren houden de werking van deze systemen goed in het oog.

Vandaag lanceerde Google zijn chatbot, na lang wachten, eindelijk in de EU. Elders was Bard al langer beschikbaar, maar omwille van privacyzorgen werd de lancering op Europese bodem meermaals uitgesteld. Dat de chatbot nu beschikbaar is wil echter niet zeggen dat alle werk van de baan is: Europese privacywaakhonden houden nog steeds een oogje in het zeil bij Bard – en andere AI-systemen.

Vereisten
Op zich is dat niets nieuws: OpenAI kreeg dezelfde behandeling toen het zijn diensten in de Europese Unie lanceerde. In Italië kwam het zelfs tot een tijdelijk verbod: daar stelde de Italiaanse privacywaakhond, Garante, een aantal vereisten aan het AI-bedrijf. OpenAI moest onder andere de mogelijkheid laten om de dataverzameling in gesprekken volledig uit te zetten en moest een leeftijdsslot op ChatGPT zetten. Nadat het aan die eisen tegemoet was gekomen, konden Italianen weer aan de slag met ChatGPT. Het Italiaanse onderzoek naar ChatGPT loopt nog steeds.

Vorige maand werd de lancering van Bard nog uitgesteld. De reden daarvoor ligt bij de Ierse Data Protection Comission (DPC). Die had namelijk een aantal documenten opgevraagd bij Google, maar de zoekmachinereus liet na deze te bezorgen. Inmiddels werden de benodigde documenten aan de DPC bezorgd en kan Bard aan zijn Europees avontuur beginnen.

De DPC en Google kwamen overeen dat er binnen drie maanden een rapport wordt opgesteld over de werking van Bard en hoe de datastromen rond de bot precies lopen. De kans is dus groot dat Bard in de komende weken nog een aantal beperkingen krijgt. Afhankelijk van de inhoud van het rapport zou er zelfs een onderzoek naar Bard opgestart kunnen worden.

Europese Commissie voor gegevensbescherming
Het European Data Protection Board (EDPB) heeft bovendien een taskforce in dienst die de werking van ChatGPT en Bing, een gerelateerd AI-product van Microsoft, bestudeert. De verwachting is dat de taskforce zich niet enkel met GPT zal bezig houden, maar dat ook PaLM onder de loep genomen wordt. Het doel van de taskforce is om na te gaan hoezeer de AI-systemen van OpenAI en Google de GDPR weten aan te hangen.

Hoezeer dat voor Bard het geval is, zal uit dat onderzoek moeten blijken. Vast staat wel dat Google een heleboel aanpassingen aan zijn chatbot deed om het product ook hier uit te brengen, aldus TechCrunch. Bij Google lijken ze goed opgelet te hebben bij wat er met OpenAI gebeurde. Een leeftijdsslot en de mogelijkheid om dataverzameling uit te schakelen zitten vanaf het begin in de chatbot verwerkt.

Of dat genoeg is, zal de EDPB-taskforce moeten uitwijzen. Momenteel is het echter vooral OpenAI dat geviseerd wordt door het onderzoek. Dat is niet verwonderend: behalve een Italiaans, loopt er al langer een Europees onderzoek naar ChatGPT. Voor OpenAI kan dat onderzoek lastiger uitvallen dan voor Google: aangezien de AI-startup geen kantoor op Europese bodem heeft, is de GDPR veel strenger – en zijn de regulatoren argwanender.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling