Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Selfiecamera’s op Google Pixels verdwijnen onder het scherm

Google heeft patenten ingediend bij de European Patent Office (EPO) die mogelijk wijzen op de komst van under-display selfiecamera's naar Google Pixel-telefoons.
Fabrikanten werken al jarenlang aan selfiecamera’s die onder het scherm werken. Het Chinese ZTE was enkele jaren geleden de eerste fabrikant die de techniek op smartphones toepaste. Sindsdien is het aanbod van smartphones met under-display-selfiecamera’s nauwelijks toegenomen. Vorig jaar besloot Samsung nog naar de nieuwe cameratechniek over te stappen op de Galaxy Z Fold 4. Voor toekomstige Pixel-telefoons wil Google mogelijk ook overstappen naar zo’n verborgen camera.

Google probeert het idee alvast niet te verbergen. Het patent dat de zoekgigant indient heet immers “Systeem en apparaat van camera onder het scherm”. Hierbij licht de zoekgigant toe dat het scherm gebruikmaakt van ‘materialen die licht blokkeren’. Die materialen krijgen verschillende vormen en worden in verschillende patronen aangebracht. De combinatie van verschillende vormen en patronen moet de kwaliteit van selfies op niveau houden, terwijl de camera ‘onzichtbaar’ wordt.

Twee selfiecamera’s
Onderdeel van de techniek is ook het gebruik van twee selfiecamera’s. Een van die sensoren pakt kleurfoto’s, terwijl de andere enkel monochrome foto’s kan maken. De verduisterende materialen die Google gebruikt zijn steeds aangepast op het type sensor, meldt Google in zijn patent.

‘Pixellated scherm’
Hoe Google’s techniek zich laat vergelijken met de under-display camera’s van ZTE en Samsung, is niet bekend. Die fabrikanten maken allebei gebruik van een aangepaste pixel-inrichting, waardoor de camera voldoende licht kan ontvangen als de pixels zijn uitgeschakeld. Als de pixels ‘aan’ staan moet de selfiecamera door de opgelichte pixels onzichtbaar zijn. Juist omdat het scherm rond de camera’s bij deze techniek minder pixels bevat, maakt de selfiecamera zich alsnog kenbaar.

Slag om de arm
Of en wanneer Google de techniek wil inzetten, blijft onbenoemd. Dat is niet zo verrassend: bedrijven als Google vragen continue patenten aan. Of de techniek daadwerkelijk wordt ingezet hangt vaak af van de haalbaarheid en productiekosten. Op de Pixel 8-serie zie je alvast geen selfiecamera’s onder het scherm (ook niet omdat ze onzichtbaar zijn). Dat blijkt uit eerste renders die OnLeaks eerder dit jaar publiceerde.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling