Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

7 apps waarmee je optimaal gebruikmaakt van de deeleconomie

In de deeleconomie worden vraag en aanbod direct bij elkaar gebracht zonder traditionele tussenpersonen. Met Airbnb boek je een accommodatie zonder hotel, met Uber een taxi zonder taxicentrale en met Peerby leen je een slijptol zonder Bo-rent. Zo kunnen spullen en diensten gemakkelijk en goedkoop worden gedeeld en verhuurd. Bovendien gaat het verspilling tegen. Dit zijn de 7 handigste deeleconomie apps!

Wat is de deeleconomie?
Een van de vele zegeningen van het internet: vraag en aanbod kunnen direct bij elkaar komen. Niet alleen is dat de basis voor boekingswebsites zoals Booking.com en webshops, maar ook voor de deeleconomie.

Maar wat is precies de deeleconomie? Het is een brede term voor dat deel van de economie waarin materialen of diensten gedeeld worden met alle gebruikers van een platform. Het doel is dat producten of diensten niet af en toe, maar een zo groot mogelijk deel van de tijd worden gebruikt. Vaak is er geen sprake van de traditionele verhouding tussen bedrijf en consument, maar van gelijkwaardigheid tussen deelnemers ('peer-to-peer'). Bijvoorbeeld wanneer je als particulier een auto of huis huurt van een andere particulier.

De voordelen van de deeleconomie
Omdat vraag en aanbod direct bij elkaar komen, kunnen we producten en diensten veel efficiënter gebruiken. Een Uber-chauffeur kan bijvoorbeeld meteen iemand in de buurt oppikken, terwijl een traditionele taxi mogelijk ergens een half uur op een nieuwe klant moet wachten. Door producten en diensten intensiever te gebruiken ben jij als consument goedkoper uit én hoeven er minder spullen te worden gemaakt.

1. Uber, Mobike en Felyx
De deeleconomie is het handigst, zichtbaarst én controversieelst in het vervoer. Neem Uber (Android en iPhone). Dat bedrijf heeft, tot woede van de traditionele taxiwereld, een groot deel van de taximarkt veroverd met zijn handige concept. Omdat ze klanten oppikken op basis van locatie, kunnen de chauffeurs meer ritten aannemen en daardoor drastisch lagere prijzen vragen. Handig voor jou, want je hebt razendsnel een lekker goedkope taxirit!

Ben je recent in Rotterdam, Delft of Den Haag geweest? Dan is het je vast opgevallen dat er overal grijs-oranje fietsen met vijf grote spaken en een zwarte mand staan. Met de app Mobike (Android en iPhone) kun je zo'n fiets huren. En dat is simpel: QR-code scannen en trappen maar! Handig als je geen eigen fiets wilt hebben of wanneer je op bezoek bent in één van deze steden. Het grote voordeel ten opzichte van OV-fietsen: je kunt ze overal pakken én overal weer achterlaten.

Felyx (Android en iPhone) werkt hetzelfde als Mobike, maar dan met elektrische scooters. De dienst is momenteel beschikbaar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Gaan we over een tijdje – naast deelfietsen en elektrische deelscooters – ook elektrische deelsteps op het trottoir zien? Grote deelstepaanbieders in het buitenland zoals Bird, Lime en Dott proberen momenteel voet (of wielen ;-)) aan de grond te krijgen in Nederland, maar voorlopig werkt de overheid nog niet mee.Voornamelijk vanwege de veiligheid: bestuurders van elektrische steps zijn vaak betrokken bij ongevallen.

 

2. Peerby
Ken je dat? Je moet een plank zagen/hoop zand verrijden/stel balken vervoeren, maar je hebt geen zaag/kruiwagen/bakfiets. In plaats van lenen bij vrienden of huren bij Bo-rent kun je ook snel kijken op de app Peerby (Android en iPhone). Daarmee kun je spullen lenen of huren van mensen die bij jou om de hoek wonen. Er staat van alles en nog wat op: van klopboormachines tot hogedrukreinigers en van partytenten tot rolkoffers. Heb jij zelf nuttige spullen liggen? Verhuren of, als je in een onbaatzuchtige bui bent, uitlenen die hap!

 

3. SnappCar
SnappCar (Android en iPhone) is een soort Peerby, maar dan voor auto's. Huur een auto van iemand uit jouw stad of dorp die 'm zelf even niet nodig heeft. Of verdien een tientje of drie, vier door je auto een dagje te verhuren.

 

4. Airbnb
Airbnb (Android en iPhone): wie kent het niet? Het platform voor het verhuren van je eigen woning is zo'n beetje eigenhandig de grondlegger van de deeleconomie. Leuk – vooral voor mensen in steden als Amsterdam en Parijs – om je huis voor honderd-euro-en-nog-wat te verhuren per nacht wanneer je op vakantie bent. Maar ondertussen wordt het Airbnb'en in dit soort steden aan banden gelegd door de overlast die Airbnb-huurders veroorzaken en de snel stijgende huizenprijzen doordat investeerders panden opkopen en verhuren via het platform.Zie hier het bewijs dat de deeleconomie niet uitsluitend voordelen heeft.

 

5. Goboony
Waar je met Airbnb je huis kunt verhuren als je op vakantie bent, kun je met Goboony (alleen iPhone) je camper verhuren als je níet op vakantie bent. Een camper huren bij een particulier is een stuk goedkoper dan bij een verhuurbedrijf en wie weet kun je 'm wel om de hoek ophalen.

 

6. Too Good To Go
De app Too Good To Go (Android en iPhone) gaat efficiënter met eten om door voedselverspilling tegen te gaan. Supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en Ekoplaza, maar ook bedrijven als Starbucks, bakkerijen en hotels, maken een maaltijdbox (de zogeheten 'Magic Box') met voedsel dat ze over hebben of dat bijna aan de datum is. In de app zie je waar in de buurt je een Magic Box kunt ophalen, tussen welke tijden je kunt langskomen (vaak 's ochtends, aan het einde van de middag of 's avonds) en wat de prijs is (meestal zo'n 4 à 5 euro). Wat er in de box zit? Dat is een verrassing! Jammer genoeg heeft de app geen filters voor allergenen en dieetwensen zoals vegetarisch of veganistisch, maar gelukkig wordt daar momenteel aan gewerkt.

7. ParkBee
De app van ParkBee is ooit ontwikkeld om onderbenutte parkeerlocaties zoals in kantoorgebouwen, appartementengebouwen en zelfs openbare parkeergarages efficiënt te benutten. De gedachte erachter: op veel momenten zijn parkeergarages leeg, denk aan de garages van bedrijfsgebouwen 's avonds en in het weekend. Met ParkBee wordt het parkeerprobleem tegengegaan, kan de consument dichterbij parkeren én heeft de eigenaar van het gebouw extra inkomsten. De app bestaat niet meer op zichzelf, maar is geïntegreerd in de apps van Parkmobile (Android en iPhone) en Park-line (Android en iPhone).

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling