Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Apple Vision Pro krijgt geen Netflix-, Spotify- en YouTube-apps

Wanneer Apple de Vision Pro XR-headset op 2 februari uitbrengt, doet het dat zonder apps voor Netflix, Spotify en YouTube. Netflix wijst gebruikers naar de webbrowser van de XR-headset. “Onze abonnees zullen kunnen genieten van Netflix in de webbrowser van de Vision Pro, vergelijkbaar met hoe onze leden kunnen genieten van Netflix op Macs”, klinkt het in een reactie.

Daarin laat het de reden waarom ze geen app uitbrengen in het midden. Opvallend is bovendien dat Vision Pro-testers recent nog aan de slag konden met de iPad-versie van Netflix. Op de Vision Pro die in de winkel komt te liggen, is de iPad-app echter verdwenen. Aan de techniek van de iPad-app heeft het vermoedelijk niet gelegen, meldt John Gruber van Daring Fireball. “Ik krijg sterk de indruk dat de beslissing politiek/strategisch/hatelijk was”, concludeert Gruber.

Slechte verstandhouding
Vermoedelijk speelt een slechte verstandhouding ook een rol in het ontbreken van de Spotify-app. De partijen zijn al jaren verwikkeld in een moeizame strijd rond de kosten die worden gerekend bij in-app-betalingen. Spotify is daarbij van mening dat Apple zijn concurrentiepositie misbruikt; Apple biedt namelijk ook een eigen muziekstreamingsdienst, Apple Music, die langs de betaalkosten glipt. Hierdoor houdt Apple uiteindelijk meer geld over van de abonnementskosten en kan het zijn dienst goedkoper aanbieden dan Spotify.

Hoewel eenzelfde situatie niet van toepassing is op YouTube, krijgt ook het videoplatform geen app op de Vision Pro. Waarom de zoekgigant daartoe heeft besloten is niet meteen duidelijk. Mogelijk is simpelweg de afweging gemaakt of de investering terugverdiend kan worden.

Hoge prijs, weinig verkopen
Veel Vision Pro-headsets gaat Apple namelijk niet verkopen. Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dat Apple bij de release slechts 60.000 tot 80.000 Vision Pro’s kan leveren. Over heel 2024, zo voorspelde de analist, gaat het om ongeveer 400.000 XR-headsets.

Of die ook allemaal over de toonbank gaan? Ook dat valt nog te bezien. Het instapmodel van de XR-headset kost 3.499 euro. Daar komen nog de kosten bij van op maat gemaakte lenzen. Hoeveel het totaalpakket mag gaan kosten, zal bij de release op 2 februari moeten blijken.

Verkoop in Europa
Daar gaan we in Europa niet direct veel van merken. Voorlopig biedt Apple zijn Vision Pro enkel aan in de VS. Mocht het concept aanslaan, dan kan dit uiteraard veranderen bij een nieuwe versie. Ook voor de apps geldt: als er voldoende animo is, verschijnen de bijbehorende apps vanzelf.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling