Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Apple flirt met Google voor nieuwe AI-functies op iPhones

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het lijkt er van te komen: Apple wil samenwerken met Google op het gebied van kunstmatige intelligentie. De twee aartsrivalen kijken naar samenwerkingsmogelijkheden om AI-oplossingen van Google naar de iPhone te brengen. De reden: Apple's eigen toepassingen zouden minder goed werken dan die van concurrenten.

Apple is geïnteresseerd in Google-toepassingen met kunstmatige intelligentie (AI) voor op iPhones. De twee bedrijven zouden daarover in gesprek zijn, meldt persbureau Bloomberg.

Apple werkt al langer aan meer toepassingen met kunstmatige intelligentie voor iPhones, iPads en Mac-computers. Maar andere grote techbedrijven waren succesvoller met AI-toepassingen voor telefoons, tablets en computers. Denk aan de smartphones van Google en Samsung waar onder meer generatieve AI wordt gebruikt om notities samen te vatten of vergaderingen uit te schrijven.

Het taalmodel dat onder de motorkap van dat soort AI draait, Gemini van Google, zou als de deal rondkomt zomaar ook gebruikt kunnen worden in een update voor het besturingssysteem van iPhones.

Naast Google is Apple ook in gesprek geweest met OpenAI, de eigenaar van de AI-chatbot ChatGPT.

Een beetje van Apple, een beetje van Google
Apple werkt zelf ook al langer aan AI-toepassingen. Tim Cook, de ceo, beloofde bovendien dat Apple dit jaar nog flinke stappen gaat zetten op AI-gebied. Mede daardoor verwachten analisten dat kunstmatige intelligentie een belangrijke rol gaat spelen bij de aankondiging van de nieuwste versie van het besturingssysteem voor iPhones: iOS 18.

Het bedrijf zou onder meer werken aan een eigen taalmodel. Maar dat zou minder goed werken dan Gemini van Google of ChatGPT van OpenAI.

Daarom kiest Apple ervoor om maar deels te leunen op hun eigen AI. Voor het zware rekenwerk, bijvoorbeeld voor het maken van afbeeldingen op basis van een korte tekst, zou het bedrijf dan willen leunen op de diensten van Google.

2 miljard apparaten
Google en Apple werken al langer samen. Zo betaalt Google miljarden aan Apple om de standaard zoekmachine op iPhones te zijn. Als het ook op AI-gebied afspraken kan maken, zou dat voor Google een mooie opsteker zijn. Want er komen dan in potentie 2 miljard apparaten bij die gebruik maken van Gemini.

En dat is ook precies waarom toezichthouders de uitkomst van de gesprekken met interesse zullen volgen. De eerdergenoemde zoekmachine-afspraak ligt ook al onder de loep bij het Amerikaanse ministerie van Justitie, omdat die marktverstorend zou werken.

Met Europese regels moet juist een einde worden gemaakt aan het voortrekken van bepaalde diensten, zoals zoekmachines en internetbrowsers, op telefoons en andere apparaten.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling