Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Android 15 schakelt bluetooth automatisch weer in

Google wil voorkomen dat je bluetooth te lang uitgeschakeld hebt op je Android-telefoon. Vanaf Android 15 wordt bluetooth daarom automatisch weer ingeschakeld als je dit hebt uitgeschakeld.

Google lijkt de functie “Bluetooth automatisch inschakelen” niet zomaar te activeren, zo meldt Android-expert Mishaal Rahman. Volgens Rahman krijgen gebruikers vanaf Android 15 bij het uitschakelen van bluetooth toegang tot een nieuwe instelling. Eens uitgeschakeld, wordt bluetooth de volgende dag automatisch weer ingeschakeld. Google legt gebruikers daarbij uit dat “functies zoals Quick Share, Vind mijn apparaat en apparaatlocatie” gebruikmaken van bluetooth. Kortom: als bluetooth is uitgeschakeld, kan je een aantal functies in Android niet gebruiken. Tenzij je bluetooth handmatig weer activeert.

‘s Werelds grootste trackingnetwerk
Voor het vernieuwde Vind mijn apparaat-netwerk is het cruciaal dat gebruikers de bluetooth-functie ingeschakeld laten. Android-telefoons zullen elkaar binnenkort namelijk pingen via bluetooth: op die manier ontstaat zo mogelijk ‘s werelds grootste trackingnetwerk voor verloren apparaten. Google zal dat netwerk niet alleen inzetten om verloren Android-telefoons op te sporen. Ook bluetooth-trackers zijn straks welkom in het vernieuwde Vind mijn apparaat-netwerk.

Om dit netwerk te laten slagen, moeten zo veel mogelijk mensen bluetooth ingeschakeld houden. Enkel dan kan de locatie van een verloren apparaat worden vastgelegd. Dat geldt ook voor je eigen Android-telefoon. Staat bluetooth uit, dan kunnen anderen je smartphone niet opsporen. Vandaar dat Google vanaf Android 15 een stokje lijkt te willen steken voor het uitschakelen van bluetooth; tenzij je daarmee akkoord gaat.

Komst naar oudere Android-versies?
Google heeft de code voor de “Bluetooth auto-on”-functie reeds geïntroduceerd in AOSP, de basis voor het besturingssysteem. Rahman meldt dat de functie in principe ook naar oudere Android-versies kan komen. Wel zou dat vereisen dat de Android-telefoon AOSP’s bluetoothcode gebruikt, en niet die van de chipmaker. Verder blijkt uit de code dat enkel systeemapps de bluetoothfunctie kunnen activeren. Apps van derden kunnen dus niet zomaar je bluetooth automatisch weer laten inschakelen.

Opmerkelijk is dat niet alle Android-telefoons de functie zullen ondersteunen, aldus de Android-expert. Waarom dit het geval is, weet hij niet te noemen. Het blijft ook nog onduidelijk wanneer de functie wordt gelanceerd. De code lijkt klaar te staan, maar is nog niet geactiveerd in de Android 15-bèta’s.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling