Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Alles over de eSIM en zijn voordelen

Eenvoudig overstappen van de ene naar de andere provider zonder dat je van simkaart hoeft te wisselen. Of op vakantie buiten de EU tegoed kopen zonder vervolgens telkens simkaarten te wisselen. Dat klinkt handig, toch? Met de eSIM wordt dat mogelijk en kies je nog makkelijker jouw ideale Sim Only provider.

Wat is een eSIM?
wat is een esimDe eSIM is een nieuw type simkaart. Daarbij staat de 'e' voor 'embedded', dat ingebouwd betekent. De simkaart is niet fysiek: het is software dat de functie van een simkaart uitvoert. Je kunt een eSIM dus niet uit je telefoon halen en hij is ook niet gebonden aan een provider.

Met een eSIM hoef je niet van simkaart te wisselen als je overstapt naar een andere provider. De eSIM simkaart is een initiatief van Apple, Samsung en de GSMA. De GSMA is de wereldwijde belangenbehartiger van mobiele providers. Er zijn al een aantal smartphones en tablets met eSIM simkaart beschikbaar.

De eSIM simkaart in Nederland
esim simkaart in nederlandSta je te popelen om over te stappen op een telefoon met eSIM? Dan is het goed om te weten dat Nederlandse providers deze mogelijkheid helaas nog niet ondersteunen. Ze volgen de ontwikkelingen op de voet en spelen erop in als de markt erom vraagt. Wanneer dit precies zal zijn? Dat is nog onbekend. Nog even geduld, dus!

Wat is het voordeel van eSIM?
Een telefoon met eSIM heeft een paar voordelen voor je in petto. Dit zijn ze!

Overstappen was nog nooit zo makkelijk
esim overstappenOok bij Simyo kun je gaan voor maandelijks opzegbare Sim Only. De beste keuze als je wel de voordelen van Sim Only wilt, maar niet de verplichting van een langdurig abonnement wilt aangaan. De eSIM stelt je in de toekomst in staat om met maandelijks opzegbare abonnementen makkelijk over te stappen van provider. Ook nummerbehoud is zo extra makkelijk.

Elke telefoon met eSIM is een dual sim-telefoon
esim dual simGebruik jij je telefoon zowel zakelijk als privé? Dan is een dual sim-telefoon nu nog de beste keuze. In zo'n telefoon passen twee simkaarten en zo ben je met één toestel zowel bereikbaar voor familie als collega's. Het nadeel: het aanbod van dual sim-toestellen is niet zo groot. Dat probleem is met eSIM opgelost, want hiermee is elke telefoon een dual sim-telefoon.

Buiten de EU bellen, sms'en en internetten met lokaal tarief
esim buitenlands abonnementWat went het toch snel, hè? Dat je jouw Sim Only bundels ook in andere EU-landen kunt gebruiken. Helaas is dat buiten Europa nog niet mogelijk. Ook op dat vlak biedt de eSIM een voordeel. Hiermee koop je makkelijk tegoed bij een lokale provider, zonder meteen een extra simkaart te hoeven kopen. Zo kun je bellen, sms'en en internetten tegen het lokale tarief. Bye, bye buitenbundelkosten!

Het kopen van tegoed of afsluiten van een abonnement op je eSIM werkt precies hetzelfde als bij een dual sim-telefoon. Je Nederlandse telefoonabonnement staat op de fysieke simkaart in je telefoon. Het buitenlandse abonnement of tegoed staat op de eSIM.

Het abonnement of tegoed kun je pas nemen zodra je in het land van bestemming bent. Dit doe je via het instellingenmenu. Hier zie je welke providers een abonnement of tegoed voor eSIM aanbieden. Onderaan het artikel zie je een lijst van landen waar je de eSIM kunt gebruiken.

Smartphonedesign is extra strak
esim simkaartDe eSIM brengt nog een paar handige, indirecte voordelen. Omdat je de simkaart niet meer zelf in de telefoon plaatst, is er ook geen ingang voor nodig. Daarmee wordt het ontwerp van smartphones nog strakker en naadlozer. Een klein cosmetisch voordeeltje dus. En omdat er geen simkaartlezer in de telefoon zit, is er meer ruimte voor andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld de batterij. Die kan dus een stukje groter worden. Ook steeds meer van de beste smartwatches hebben een eSIM om intern ruimte te besparen.

Deze telefoons hebben een eSIM
telefoons met esimJe kunt al wél een telefoon met eSIM kopen. Die eSIM kun je dan nog niet in Nederland gebruiken, maar wel in het buitenland. Ook hebben deze telefoons een ingang voor gewone simkaart voor je Nederlandse abonnement.

Deze smartphones hebben een eSIM:

iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone XR
NUU Mobile X5
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
Google Pixel 3
Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3a
Google Pixel 3a XL
In deze landen kun jij je eSIM al wél gebruiken
Heb je een telefoon met ingebouwde eSIM? Dan kun je die eSIM simkaart al wel in het buitenland gebruiken. In steeds meer landen ondersteunen providers de eSIM. Ideaal als je voor het lokale tarief je mobiel wilt gebruiken.

Australië
Brazilië
Canada
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Groot-Brittannië
Guam
Hong Kong
Hongarije
India
Koeweit
Kroatië
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Qatar
Roemenië
Singapore
Slowakije
Spanje
Taiwan
Thailand
Tsjechië
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten
Zweden
Zwitserland
Hoe sluit je een abonnement met eSIM af?
In het instellingenmenu van je telefoon zie je onder 'mobiel netwerk' bij welke providers je een abonnement of tegoed voor je eSIM kunt kopen. Nadat jij je keuze hebt gemaakt, vul je je persoonlijke gegevens en betaalgegevens in. Vervolgens ontvang je een melding dat het abonnement of tegoed is geactiveerd en ben je via de provider bereikbaar.

Copyright © 2020 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling