Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Nieuwe auto’s favoriet bij autodieven

Steeds vaker hebben autodieven het voorzien op nieuwe auto's, blijkt uit gegevens van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

De stichting is een samenwerkingsverbond tussen politie, verzekeraars en autoregistratieautoriteit RDW. In de eerste zes maanden van dit jaar was er volgens het LIV een toename van ongeveer 39 procent in het aantal diefstallen van auto's van minder dan twee jaar oud.

Daling
Het algemene beloop rond autodiefstal blijft onveranderd. Het totale aantal diefstallen daalt, maar die daling vlakt wel af. In het eerste half jaar van 2019 werden 3606 auto's gestolen, 36 minder dan in dezelfde periode in 2018, terwijl er in 2018 ruim 12 procent minder autodiefstallen werden gemeld ten opzichte van 2017.

Populaire modellen
In Amsterdam worden de meeste auto's gestolen, namelijk 515. De meest gestolen modellen zijn, net als in 2018, de Volkswagen Golf, Polo en Audi A1. De Fiat 500 is de snelst stijgende auto in het rijtje, waar het LIV verder geen verklaring voor heeft. De Mercedes Vito en Sprinter en de Volkswagen Transporter zijn samen goed voor 58% van de gestolen bedrijfswagens.

Steeds professioneler
De toenemende diefstal van vrij nieuwe auto's, die zijn beveiligd met de meest moderne alarmsystemen, bevestigt dat de autodieven steeds professioneler werken, zegt Hendrik Steller, manager van het LIV, tegen NOS. Volgens hem kunnen criminelen het autosysteem kraken waarmee de auto ontgrendelt als de autosleutel vlakbij is.

Preventie
'En dus blijft aandacht voor preventie en intensieve samenwerking bij de opsporing essentieel', aldus Steller. 'Deze preventie ligt voor een deel bij de fabrikant, bij de ontwikkeling van een beter beveiligd ontgrendelsysteem. Ook de auto-eigenaar zelf kan wat doen: gebruik bijvoorbeeld een stuurslot. Klinkt misschien ouderwets, maar werkt het beste.'
Het aantal voertuigen dat binnen een dag na diefstal werd teruggevonden is 37 procent, een stijging van bijna 2 procent. Volgens het LIV komt dit onder andere door de versnelde aangifteprocedure.

Andere voertuigen
Het aantal diefstallen van andere voertuigen, zoals aanhangwagens en opleggers, is eveneens licht gedaald. Alleen brom- en snorfietsen werden vaker weggenomen. In die categorie is er een toename van 12,8 procent.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling