Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Helpt aftersun om de huid te herstellen?

'Helpt de huid te herstellen'. Dat is de belofte op de aftersun van NIVEA, maar kan aftersun echt je huid herstellen als je bent verbrand in de zon?

NIVEA SUN After Sun SOS Kalmerende Lotion kalmeert de verhitte huid en vermindert roodheid en huidirritaties veroorzaakt door zonnebrand. Met warme dagen in aantocht zou je je geen zorgen hoeven te maken om je huid met de aftersun van NIVEA, maar werkt het echt?

Menno Gaastra is dermatoloog bij Centrum Oostwal. Hij heeft op verzoek van Radar naar de aftersun gekeken en concludeert dat deze aftersun niet helpt om de huid te herstellen als je bent verbrand. 'Als de huid rood en pijnlijk is ben je verbrand. De lotion kan wel wat verlichten, omdat er water en alcohol inzitten, want die verdampen op de huid en daardoor wordt de huid koeler.' Gaastra zegt dat er ook glycerine inzit en dat houdt een koelend laagje water op de huid. Volgens de ingrediëntenlijst zit er ook zoetmoutextract in. 'Dat is een anti-oxidant en kan een beetje een positieve invloed hebben op herstel.'

Hoe ontstaat zonnebrand?
Dermatoloog Gaastra legt uit dat zon en warmte de huid uitdrogen. 'Daardoor verbrand je sneller.' De uv-straling veroorzaakt twee soorten schades: huidveroudering (bruine huid) en verbranding (rode huid). 'De uv-effecten beschadigen het erfelijk materiaal van je huid. Uiteindelijk ontstaat er huidkanker.'

Aftersun mag niet vettig zijn
Bij aftersun is het belangrijk dat hij niet vettig is. 'Daarmee smeer je de huid dicht en kan hij niet afkoelen. Aftersun met verdampende ingrediënten zoals water en alcohol is beter.' Gaastra merkt op dat in de aftersun van NIVEA parabenen zitten. 'Veel mensen in Nederland zijn daar gevoelig of allergisch voor. Die krijgen daar een rode huid en blaasjes of bultjes van.'

Hoe voorkom je zonnebrand?
Ga goed beschermd de zon in met bedekkende kleding. Smeer je vaak en goed in met zonnebrandcrème (factor 30). Op een dag met zonkracht zeven kan de gemiddelde Nederlander niet langer dan een kwartier onbeschermd in de zon. Meer tips? Lees hier zeven adviezen om je te beschermen tegen de zon.

Reactie NIVEA
NIVEA benadrukt dat de ingrediënten van hun aftersun de huid vocht en verkoeling bieden. 'Uitgebreid onderzoek wijst uit dat deze lotion de door de zon geïrriteerde huid helpt te herstellen.' Verder zijn volgens NIVEA parabenen echt niet schadelijk voor de huid.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling