Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Einde lijkt in zicht voor doorlopend krediet

Het traditionele doorlopende krediet heeft zijn langste tijd gehad, zo blijkt uit een rondgang van Geld.nl langs verschillende banken en andere kredietverstrekkers. Steeds meer daarvan stoppen met het doorlopend krediet of beperken de opnametermijn, bijvoorbeeld tot maximaal twee of drie jaar.

DEFAM zette vorige maand haar doorlopend krediet om in de Flexibele Lening, waarbij je na drie jaar geen opnames meer kunt doen. Findio en Interbank stoppen per 1 augustus met het aanbieden van doorlopend kredieten.

Zij zijn hiermee zeker niet de eerste. Rabobank beperkte vorig jaar al de opnameperiode en inmiddels kennen meer kredietverstrekkers opnamebeperkingen bij het doorlopend krediet.

Overzicht opnamebeperkingen doorlopend krediet

*: Moneyou is nog aan het bekijken welke maatregelen het gaat nemen. ING en Santander hebben hiervoor geen plannen.

'Een beter passend product'
Al langer stuurt de Autoriteit Financiële Markten aan op persoonlijke leningen in plaats van doorlopende kredieten. Een persoonlijke lening is in de meeste gevallen een beter passend product dan een doorlopend krediet, zo geeft de toezichthouder aan in het Klantbelang Dashboard 2018.

De reden hiervoor is dat een persoonlijke lening een vaste looptijd kent die je goed kunt laten aansluiten op de verwachte levensduur van het leendoel, bijvoorbeeld als je een auto koopt met de lening. Bij een doorlopend krediet is de kans groter dat iemand meer leent dan verstandig is, omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw kunt opnemen.

De grote flexibiliteit van het doorlopend krediet maakt dat deze kredietvorm voor veel mensen erg interessant lijkt. Tegelijk is het de voornaamste bron van inkomsten van banken, aangezien de meerderheid van leners het doorlopend krediet nooit helemaal aflost.

Door de mogelijkheid om steeds opnieuw van het afgeloste geld te lenen, blijven leners doorbetalen. En door de rente op het resterende bedrag kost zo'n krediet de lener in de praktijk vaak een meervoud van het oorspronkelijke leenbedrag.

Nog maximaal 15 jaar doorlopende kredieten
Een reden waarom veel kredietverstrekkers de opnameperiode van het doorlopend krediet hebben beperkt, is de aanpassing per 1 mei in de gedragscode voor consumptieve kredietverlening van de Vereniging Financieringsondernemingen Nederland (VNF). Die schrijft voor dat doorlopende kredieten nog maximaal 15 jaar mogen lopen. Om deze termijn te behalen kiezen de meeste kredietverstrekkers ervoor de opnameperiode te beperken of om na een aantal jaar de kredietlimiet af te bouwen.

'Goede zaak'
Geld.nl vindt deze ontwikkelingen een goede zaak, zo laat de vergelijkingssite weten in zijn persbericht. 'Een krediet waar je je leven lang opnieuw opnames uit kunt doen, vergt voor veel mensen te veel discipline waardoor ze het nooit helemaal aflossen en het eigenlijk een doodlopend krediet wordt', legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. 'De opnamebeperkingen zijn dus al een mooie stok achter de deur.'

Doorlopend krediet aflossen?
Voor mensen die nog een doorlopend krediet hebben dat onder de oude regels valt en dit willen aflossen, heeft Bulthuis nog een tip: 'Zet het om in een persoonlijke lening. Niet alleen zijn de rentes vaak lager, je kunt ook niet meer tussentijds opnemen en je lost elke maand een vast bedrag af. Daardoor weet je zeker dat het krediet eindigt. Dit geeft rust en zekerheid.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling