Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Reisorganisatie Thomas Cook in zwaar weer

Reisreus Thomas Cook (Neckermann) verkeert in zwaar weer. Er is acuut meer dan een miljard euro nodig om het zwakke winterseizoen door te komen. Dat meldt De Telegraaf.

Redding van de Chinese aandeelhouder Fosun Tourism Group via een kapitaalinjectie samen met banken en een overname wordt volgens ingewijden met de dag onzekerder, aldus de krant.

Oudste reisorganisatie
Thomas Cook is in Europa goed voor een omzet van zo'n tien miljard euro en heeft ruim 20.000 medewerkers. Jaarlijks gaan meer dan twintig miljoen toeristen met Cook op vakantie. Het is de oudste reisorganisatie, in de UK opgericht rond 1845. Er worden circa een half miljoen Nederlanders per jaar geboekt.

Het verliesgevende toerismeconcern, dat touroperators, reisbureaus, hotels en vliegtuigen heeft, kampt met een schuldenlast van rond twee miljard.

TravelBird failliet, lang wachten op je geld
Radar Radio besteedde in maart dit jaar aandacht aan gedupeerden van het failliete TravelBird. De reizigers dienden een claim in bij garantiefonds SGR, maar na ruim vier maanden wachten zij nog steeds op geld. Waarom duurt het zo lang? Terugluisteren: Faillissement TravelBird: al vier maanden wachten op geld.

Copyright © 2019 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling