Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Negen miljoen Hyves-profielen staan nog online

Miljoenen oude profielen van het socialmediaplatform Hyves zijn online terug te vinden, terwijl de website al sinds 2013 niet meer bestaat. Ze blijken opgeslagen in een webarchief, ontdekte VPNgids.

Ongeveer tien miljoen Nederlanders hadden een profiel op de populaire site die in 2004 in het leven werd geroepen. Onder meer door de opkomst van Facebook maakten steeds minder mensen gebruik van het platform. In 2013 maakte de website een doorstart als spelletjessite Hyves Games waarmee alle profielen van het web gehaald werden. Telegraaf Media Group (TMG) was vanaf 2010 eigenaar van de site en bewaarde alle gebruikersgegevens, inclusief wachtwoorden en e-mailadressen.

De complete website, inclusief alle data op de wachtwoorden na, werd in 2018 doorverkocht aan Orange Games. Uiteindelijk kwam het domein afgelopen mei in handen van mediabedrijf Azerion, die een deel van de gegevens ook weer bleek te bewaren.

Profielen verwijderd
Hyves heeft in 2013 wel alle profielen, foto's, krabbels en glitterplaatjes verwijderd. De profielen blijken toch nog online vindbaar. De website Archive.org heeft als doel zoveel mogelijk webpagina's te archiveren, als herinnering voor toekomstige generaties. Zo zijn er ook kopieën van zo'n negen miljoen Hyves-profielen opgeslagen.

Vind jouw Hyves-profiel
Je kunt er zelf achter komen of ook jouw profiel bewaard is gebleven. Vul op web.archive.org je oude gebruikersnaam in, gevolgd door '.hyves.nl'. Je kunt vervolgens ook profielen van je toenmalige vrienden bekijken.

Profiel verwijderen uit het archief
Het is nog niet duidelijk of je je profiel uit het archief kunt verwijderen. Gewoonlijk mag alleen de eigenaar van een website een dergelijk verzoek doen. Op het moment dat de kopieën gemaakt zijn, stonden alle gegevens openbaar. Daarmee is het archiveren van de pagina's niet illegaal. De archiefwebsite moet zich echter wel houden aan de AVG-wetgeving, waarin staat dat je als persoon recht hebt op inzage en verwijdering van persoonlijke gegevens bij een organisatie.

AVG-verzoek
Wil je dat de persoonsgegevens van je oude profielpagina worden verwijderd? Dien dan een schriftelijk verzoek tot inzage en verwijdering van persoonsgegevens in bij Archive.org. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft hier voorbeeldbrieven voor, die je kunt vinden via deze link.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling