Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Thomas Cook omgevallen: Wat moet je weten?

De noodlijdende touroperator Thomas Cook is omgevallen. Het 178 jaar oude concern, dat wereldwijd 22.000 medewerkers heeft, meldt dat stappen worden gezet om het bedrijf te liquideren. Thomas Cook Nederland heeft nog geen faillissement aangevraagd.

De reis van Nederlanders die dinsdag met het vliegtuig op vakantie zouden gaan via Thomas Cook Nederland gaat niet door. De reisorganisatie meldt dat hun vliegreis komt te vervallen. 'Het gaat verspreid over de dag om ongeveer duizend passagiers', zegt een woordvoerster. 'We hebben ze per mail en via social media op de hoogte gebracht.' Om hoeveel vluchten het gaat, kon ze nog niet zeggen.

Reizigers die vanaf woensdag vertrekken vinden volgens het bedrijf binnenkort meer informatie op de website van Thomas Cook, neckermann.nl en sgr.nl. Er wordt niet uitgesloten dat meer Nederlanders die op korte termijn op vakantie gaan geen gebruik kunnen maken van hun geboekte accomodatie.

Laatste poging mislukt
Een laatste poging het bedrijf te redden mislukte zondag. 'Het bestuur en ik betreuren enorm dat we niet slaagden in onze opzet', zegt topman Peter Fankhauser in een verklaring. 'Ik wil excuses aanbieden aan onze miljoenen klanten en de duizenden medewerkers, leveranciers en partners die ons jarenlang hebben gesteund.'

Radar heeft reisorganisatie Thomas Cook Nederland nog niet te pakken gekregen. Onderstaande informatie is gebaseerd op berichtgeving van het ANP. Houd onze website en app in de gaten, je leest het daar als er meer te melden is.

Hoe zit het met de Nederlanders die nu op vakantie zijn?
Via Thomas Cook zijn nu duizenden Nederlanders op vakantie. Die hoeven niet meteen hun reis af te breken, zegt een woordvoerder van de reisorganisatie vanmorgen tegen ANP.

Geboekt bij Thomas Cook? Lees hier wat je kunt doen.
Volgens een woordvoerder van Thomas Cook gaat het om 10.000 Nederlanders die via Thomas Cook geboekt hebben. De komende weken zouden nog 'enkele duizenden' mensen vertrekken. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) roept gedupeerden van het faillissement van Thomas Cook op met dat bedrijf contact op te nemen. Je kan ook contact opnemen met Expedia, waar Thomas Cook-dochter Neckermann.nl mee samenwerkte, of het eigen reisbureau.

Volgens adjunct-directeur Carin Beckers van de SGR heeft haar organisatie niet alle informatie over alle reizigers. De eerste aandacht van het garantiefonds gaat uit naar mensen die al op reis zijn. 'De informatie is in het begin altijd lastig. Dat komt in brokjes en kost altijd even wat tijd.'

De SGR zal dan ook niet iedereen die een reis geboekt heeft bij Thomas Cook zelf gaan informeren. 'Dat is de taak van Thomas Cook.' De reisorganisatie stelt gewoon bereikbaar te zijn via de normale klantenservice. Een speciaal callcenter is volgens het bedrijf niet nodig.

De SGR neemt de kosten over van aangesloten reisorganisaties als die in financiële problemen komen. Volgens de stichting geldt die regeling voor alle boekingen, ongeacht de bestemming of hoogte van de reissom. Let wel: losse vliegtickets die geboekt zijn bij een deelnemer van SGR vallen niet onder de garantieregeling. Ook lijndiensten en charters vallen niet onder de SGR-garantie.

Lastig handelen omdat er nog geen faillissement is aangevraagd
Omdat het faillissement in Duitsland en Nederland nog niet is aangevraagd, kunnen ook concurrenten als TUI nog niets zeggen over het mogelijk overnemen van vakanties die klanten bij Thomas Cook hadden geboekt. 'Dan moet er eerst een faillissement zijn en dan gaat de SGR aan de slag', legt een woordvoerder uit. Ook voor het garantiefonds zelf is het om die reden lastig handelen.

In tegenstelling tot de Britse tak heeft de Nederlandse afdeling van Thomas Cook geen eigen vliegtuigen. Veel vluchten worden door KLM en Transavia uitgevoerd. Transavia meldt de situatie nauwlettend te volgen en verschillende scenario's voor te bereiden. 'Voor nu is er geen aanleiding de vluchten van Thomas Cook Nederland niet uit te voeren', aldus de organisatie. Klanten zijn beschermd door het garantiefonds.

Reactie Thomas Cook Nederland: overleg op hoog niveau
Thomas Cook Nederland heeft maandag honderden telefoontjes gekregen van klanten met vragen over de ondergang van het Britse reisconcern. De Nederlandse tak, die deel uitmaakt van de in Duitsland geregistreerde Europese activiteiten, is evenwel nog niet failliet. De klantenservice probeert iedereen met vragen gerust te stellen, zegt een woordvoerster van Thomas Cook Nederland. Volgens haar was het vooral in de ochtend erg druk, maar de klantenservice slaagde erin iedereen te woord te staan.

Wat er precies gaat gebeuren met Thomas Cook Nederland is onduidelijk. De zegsvrouw stelt dat hierover momenteel op hoog niveau overleg wordt gevoerd. Het is niet uitgesloten dat er ook in Nederland een faillissement volgt. In dat geval is iedereen die een pakketreis heeft geboekt beschermd via de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling