Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Mogelijk landelijke onderwijsstaking op 6 november

Leraren gaan op 6 november mogelijk weer landelijk staken. De onderwijsbonden hebben leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners in het primair en voortgezet onderwijs opgeroepen te gaan staken die dag. Met de staking willen ze 'een fatsoenlijk salaris, minder werkdruk en genoeg collega's' afdwingen, aldus de vakbonden.

AOb, CNV, AVS, FvOv en FNV geven onderwijsminister Arie Slob een ultimatum, tot 21 oktober. Volgens de bonden is het tekort aan leraren en schoolleiders zo groot dat dagelijks in het hele land klassen naar huis worden gestuurd. Basisschool de 16e Montessori in Amsterdam-Zuidoost maakte donderdag bekend te moeten sluiten wegens een tekort aan leraren.

Bonden en werkgevers PO-Raad en VO-raad vroegen voor de zomer het kabinet om 423,5 miljoen euro voor 2020 voor een noodpakket voor het primair en voortgezet onderwijs. Tijdens de algemene politieke beschouwingen werd volgens de bonden echter duidelijk dat het kabinet niet wil investeren in onderwijs. Premier Mark Rutte en Slob gaan overigens 16 oktober praten met de onderwijssector over de gevraagde 423,5 miljoen euro.

Te weinig aandacht voor kinderen
Volgens AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen komen kinderen te kort als ze niet de aandacht krijgen die ze verdienen. 'Daarvoor hebben we echt veel meer collega's nodig. Iedereen weet dat er echt meer leraren moeten komen. Daarvoor moet het werk weer aantrekkelijk worden.'

In maart stonden nog meer dan 40.000 leraren en ander onderwijzend personeel uit heel Nederland op het Haagse Malieveld te demonstreren tegen lage salarissen en hoge werkdruk.

Minister wijst leraren op beschikbaar geld
Ondanks de aangekondigde staking lijkt verantwoordelijk minister Arie Slob nog niet bereid om in te gaan op de eis van leraren om jaarlijks ruim 420 miljoen extra in het onderwijs te steken. Hij benadrukt liever dat er momenteel al geld beschikbaar is voor het basisonderwijs.

Er ligt voor het primair onderwijs een bedrag van jaarlijks 285 miljoen euro 'op de plank'. Dat geld kan naar de sector zodra onderwijsbestuurders en vakbonden tot een nieuwe cao komen. 'Als ze daar geen keuzes over maken, blijft het liggen. Dat is erg jammer', aldus de bewindsman.

Slob ziet voor zichzelf voorlopig geen rol in de patstelling tussen werkgevers en werknemers in het primair onderwijs. 'Het is echt aan de sociale partners om hier afspraken over te maken.' Wanneer de onderwijs-cao er wel ligt, is er mogelijk ook nog eenmalig extra geld beschikbaar voor de leraren. Het kabinet wil de komende weken 'zoeken' naar dat geld, zegt Slob. Premier Mark Rutte beloofde vorige week in het debat over de Prinsjesdagplannen daar naar te kijken.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling