Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Borstvergrotende pillen kunnen gevaarlijk zijn | Radar Checkt

Een wondermiddel voor grotere en stevige borsten, zónder cosmetische ingreep: kan dat wel? Radar zoekt uit wat borstvergrotende pillen zijn en vraagt deskundigen.

'Nog nooit is er een natuurlijkere manier geweest om het lichaam te krijgen waar je naar verlangt', aldus een filmpje op de website van BreastGro. In het voedingssupplement zitten diverse extracten, van hop tot isoflanonen. De pillen beloven je borsten en decolleté te verstevigen of vergroten en het bestaande klierweefsel in de borsten te stimuleren.

Op de website staat: 'Als je de kuur voor 3 maanden volgt je borsten steviger worden. Voor een borstvergroting moet je de pillen 6 tot 8 maanden slikken. Daarna stap je over op een onderhoudsdosering van 1 tot 2 capsules per dag.'

Borstvergrotende pillen zijn online en in diverse gezondheidswinkels te koop.

Lees de reactie van BreastGro

Fyto-oestrogenen
Radar laat deskundigen naar de ingrediënten kijken. Renger Witkamp, hoogleraar farmacologie, gelooft niet in de werking van de pillen. 'Het is een preparaat dat fyto-oestrogenen bevat. Dat zijn plantaardige, van oorsprong vrouwelijke hormonen, die een hormoonachtige werking hebben. Borsten gaan er op de voorgespiegelde manier niet van groeien.'

Majorie van Duursen, hoogleraar toxicologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, raadt het slikken van de pillen af. Zij heeft onderzoek gedaan naar de invloed van fyto-oestrogenen uit voedingssupplementen op borstkankerbehandeling, cellen en de effecten op de vrouwelijke gezondheid.

Hoe werken de hormonen en wat doet het met je lichaam? Van Duursen: 'De hormonen in de pillen werken hetzelfde als je natuurlijke hormonen. Als jonge vrouw kan je denken aan het ontregelen van de menstruele cyclus. Bij menopausale vrouwen kun je denken aan een verhoogd risico op borstkanker. De langetermijneffecten van dit soort supplementen zijn eigenlijk nooit onderzocht.'

Werking hormonen
'We weten dat hoe langer je in je leven aan hormonen wordt blootgesteld en hoe meer hormonen je tot je krijgt, hoe hoger je kans op borstkanker is. In de menopauze stopt je lijf met het aanmaken van hormonen, dus als je dan extra van dit soort plantaardige hormonen neemt dan kan dat een extra risico opleveren', vertelt Van Duursen. Over de langetermijneffecten is dus weinig bekend.

'Toxicologen hebben laten zien dat dit soort stoffen tumorcellen kunnen laten groeien. Daarom zeggen organisaties die werkzaam zijn op het gebied van kanker: 'gebruik dan in ieder geval geen supplementen met dit soort stoffen', aldus Witkamp.

Hoe zit het met de hormonen in de anticonceptiepil?
'De anticonceptiepil van tegenwoordig is ver ontwikkeld. In die pil zitten oestrogenen, die ook in de plantenextracten van de borst vergrotende pillen zitten. De oestrogenen zorgen ervoor dat je cellen gaan groeien en delen. Maar in de anticonceptiepil zit ook progesteron. Dat zorgt ervoor dat de slechte werking wordt gecompenseerd', aldus Van Duursen.

Klachten na gebruik
Bijwerkingscentrum Lareb heeft twee meldingen gehad over bijwerkingen na gebruik van Breastgro, maar in totaal 50 meldingen van bijwerkingen van allerlei vergelijkbare producten met plantaardige hormonen. Agnes Kant, directeur Lareb, vertelt over de mogelijke bijwerkingen: 'Er zijn hormonale klachten en overmatig opbouw van het baarmoederslijmvlies bekend, wat kan lijden tot vaginale bloedingen en bijvoorbeeld buikkrampen.” De lange termijn effecten zijn ook niet bekend. Majorie van Duursen benadrukt dat dit soort supplementen niet worden gereguleerd door de overheid.

‘Geschrokken van mogelijke risico’s’
'Ik ben geschrokken', zegt Lilianne Ploumen, van Partij van de Arbeid (PvdA). 'Ik kende die borstvergrotende producten niet en wist ook niet dat er bepaalde risico’s zijn bij het gebruik. Onbegrijpelijk dat het product nog steeds wordt verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet toezicht houden. Zeker als er klachten en meldingen zijn, moeten zij onderzoek doen. Als er onderzoek komt dan zou er toch ook een waarschuwing uit moeten richting consumenten die van plan zijn het product te kopen.' Of de pillen nu werken of niet, daarover kunnen de meningen verschillen. Het feit blijft dat het product moet 100 procent veilig zijn, stelt Ploumen.

'Voorgespiegelde effecten te mooi om waar te zijn'
De NVWA heeft globaal naar de claims op de producten gekeken en vindt dat de claims te ver gaan. 'Als je de sites leest en bekijkt zijn de voorgespiegelde effecten te mooi om waar te zijn. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze producten daadwerkelijk leiden tot grotere of vollere borsten. De wetgever, de Europese Commissie, moet de wet nog aanpassen om efficiënte en effectieve handhaving mogelijk te maken.'

In de reportage van Radar vertelt woordvoerder Benno Bruggink van de NVWA: 'Het bedrijf dat het product op de markt brengt is verantwoordelijk voor de veiligheid van het product. Zodra er klachten binnenkomen aan de hand van het item van Radar wordt er gekeken of de NVWA er iets mee kan en of ze er iets mee moeten doen.'

Reactie SP: 'legitimiteit onderzoek verkopers niet aangetoond'
Tweede Kamerlid Henk van Gerven, SP reageert op de reportage: 'Deze pillen worden gepresenteerd als klinisch geteste, natuurlijke voedingssupplementen. Het is niet in de apotheek verkrijgbaar maar enkel bij gespecialiseerde drogisterijen of online. De legitimiteit van het onderzoek waar de verkopers een beroep op doen, is niet aangetoond. De verkopers beweren dat de pillen een hormonaal proces imiteren, zoals dat zich bijvoorbeeld voordoet tijdens puberteit, zwangerschap of overgang. Er zouden verder geen hormonale symptomen optreden. Dit is bijna te mooi om waar te zijn en onderzoek toont dus ook aan dat het de hormoonhuishouding wel degelijk beïnvloedt. Bovendien zijn de lange termijngevolgen onbekend, niet uit te sluiten valt dat de kans op borstkanker wordt vergroot. Je zou de pillen elke dag moeten slikken om het gewenste resultaat te behouden.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling