Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Software update: wanneer, en waarom soms niet meer?

Een snelle telefoon die goed beveiligd is, óók als je ‘m al een tijdje hebt. Dat wil jij toch ook? Een software update voor je telefoon zorgt hiervoor. Maar wat is dit precies? En hoe kan het dat je telefoon op een gegeven moment niet meer wordt geüpdatet? Tijd om deze vragen te beantwoorden!

Wat is dat eigenlijk, een software update voor je smartphone?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is dat eigenlijk, een software update? Dit is een verzameling aan verbeteringen voor het besturingssysteem van je smartphone. Grofweg zijn er twee verschillende type software updates: kleine en grote.

Een grote software update installeert de nieuwste versie van een besturingssysteem op je telefoon. Zo’n update is vaak groter dan 100 MB. Een kleine update bevat kleine verbeteringen aan het besturingssysteem. In de software zitten namelijk altijd foutjes. Die staan ook wel bekend als ‘bugs’. Een kleine software update lost dit soort foutjes op. Vaak heb je het niet eens door dat je smartphone bugs heeft. Deze foutjes zorgen er meestal voor dat bijvoorbeeld een bepaalde app meer energie dan nodig verbruikt. Een software update lost dit probleem dan op zodat de batterij van je smartphone weer minder snel leeg gaat. Een kleine software update is vaak kleiner dan 100 MB.

Voorbeeldje: Google, de ontwikkelaar van Android, maakt de nieuwe versie van Android. Telefoonfabrikanten zorgen er vervolgens voor dat deze versie geschikt is voor een specifieke telefoon. De fabrikant maakt hiervoor een op maat gemaakte update voor deze telefoon. Vervolgens plaatst de fabrikant deze update op zijn server. De telefoon kan deze update dan downloaden en installeren. Het is dus aan de telefoonfabrikant, en niet aan de ontwikkelaar, of de update beschikbaar is voor jouw telefoon.

Aan alles komt een eind, maar waarom?
Het kan gebeuren dat je telefoon op een gegeven moment geen updates meer krijgt. Dit komt omdat de fabrikant dan is gestopt met de technische ondersteuning voor dit apparaat. Fabrikanten stoppen hiermee omdat een telefoon dan relatief oud is. Andere redenen kunnen zijn dat relatief weinig mensen de telefoon nog gebruiken en dat de hardware van de telefoon niet goed genoeg is voor de eisen van de update.

Het verschilt per fabrikant hoe lang een telefoon updates ontvangt. Apple updatet zijn iPhones meestal minimaal twee jaar. Veel fabrikanten van Android-telefoons voorzien hun duurdere telefoons ook twee jaar van updates. Betaalbaardere smartphones worden meestal minder lang technisch ondersteund. Een budgetsmartphone van 150 euro krijgt bijvoorbeeld soms na een jaar geen updates meer. In de regel geldt: hoe duurder de telefoon, hoe langer hij updates krijgt.

Opkikkertje voor je telefoon: de voordelen van een software update

Wij raden aan dat je jouw smartphone updatet zodra er een update beschikbaar is. Hierdoor blijft je telefoon beter beschermd tegen bijvoorbeeld virussen en hackers. Ook zorgt een update er voor dat een telefoon goed blijft werken en beter presteert. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Huawei Nexus 6. Nadat deze telefoon een update kreeg, maakte de camera – die al goed presteerde – nóg mooiere foto’s. Tot slot kan een update ervoor zorgen dat je telefoon extra functies of apps krijgt.

Altijd doen, of soms toch niet?

Een software update zorgt ervoor dat je telefoon goed beveiligd blijft. Toch zijn er ook nadelen. Zo bestaat er een kans dat een oudere telefoon langzamer wordt door een software update. Dit kan omdat de nieuwe software van het besturingssysteem dan meer rekenkracht van de hardware vereist. Er is dan minder rekenkracht beschikbaar voor het aansturen van apps. Apps die veel rekenkracht nodig hebben om zonder haperen te werken, zoals de Facebook-app, werken dan minder snel. Daarnaast kan het updaten van je telefoon eventjes duren. Je kunt de telefoon dan niet gebruiken. Het is verstandig om de telefoon alleen te updaten als hij verbonden is met wifi, anders verbruikt het updaten veel MB’s van je Sim Only internetbundel. Schakel ook ‘slimme netwerkwissel’/’wifi-assistentie’ uit, zodat je telefoon niet overschakelt naar het mobiele netwerk.

Microsoft 1512 voor New Microsoft 24W lader Surface 2 Windows RT,1513,1512 PC

HP 0957-2385 voor HP 1518 1510 1010 Printer 22v 455ma lader

Dell YFOF9 voor Dell V131 2 serie Latitude 3340

Motorola MC55 voor Motorola Symbol MC55/MC5590/MC55A0

Acer PA-1131-16 voor Acer Aspire V17 Nitro VN7-792G-797V T5000-73CF

Google W033R004H voor Google Home

ASUS 65W voor Asus PA-1650-78 ADP-65GD B 19V 3.42A

LENOVO L14C3K31 voor Lenovo Yoga Tablet2 1050F YT2-1051F

HP HSTNN-CA27 voor HP ProBook 6540b 6545b 6565b Notebook PC

Bose 088796 voor Bose Soundlink Mini 2 Pack

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling