Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

'Hondenbelasting moet afgeschaft worden' | Radar checkt

Hoeveel hondenbelasting je betaalt, verschilt enorm per gemeente. In Groningen betaal je het meest voor je hond als huisdier, wel 124,80 euro bij één hond per jaar, terwijl het in andere gemeenten helemaal gratis is. Hoe komen die verschillen en wat wordt er precies met dat belastinggeld gedaan?

Bijna 6.500 mensen vulden de poll in via de nieuwsbrief, app en de website van Radar. Hieruit blijkt dat het merendeel van de mensen tegen het heffen van een belasting op hondenbezit is. Van alle mensen die de poll invulden, zegt 81% dat de hondenbelasting moet worden afgeschaft. 15% vindt dat de hoogte landelijk gelijk moet worden gesteld en slechts 5% vindt dat de gemeenten dit zelf mogen bepalen.

Opvallend is dat ook niet-hondenbezitters (85% tegenover 98% van de hondeneigenaren) vinden dat de hondenbelasting kan worden afgeschaft. De uitslag kun je hier volledig teruglezen:

Hondenbelasting moet op de schop, zeggen mensen met en zónder hond

Zelf de hoogte bepalen
Gemeenten mogen zelf bepalen of er hondenbelasting geheven wordt en ook de hoogte mogen ze zelf bepalen. De tarieven verschillen ook als je meerdere honden in huis hebt. Het is niet zo dat de gemeenten het geld gebruiken voor het schoonmaken van de hondenuitlaatvelden en het beschikbaar stellen van hondenpoepzakjes. Vaak komt het geld binnen op de post 'algemene middelen' en kan de gemeente het naar eigen inzicht inzetten. Gemeenten waar je geen belasting hoeft te betalen, kunnen een andere gemeentelijke belasting, zoals bijvoorbeeld de ozb, verhogen om toch hun begroting sluitend te krijgen.

Luister ook de radio-uitzending van zaterdag 12 oktober 2019 over hondenbelasting terug:

Alleen belasting betalen voor honden?

Andere dieren worden niet belast
De gemeente Zeist en Almere, waar je geen hondenbelasting hoeft te betalen, vinden een hond een gezelschapsdier en andere gezelschapsdieren worden ook niet belast. 'Het onderhoud van de openbare ruimte waaronder uitlaatvelden en prullenbakken is een brede taak waarvoor alle algemene middelen van de gemeente kunnen worden ingezet,' zegt de gemeente Zeist.

Geld vloeit naar gemeentekas
In Groningen ben je het meeste kwijt aan je trouwe viervoeter, een woordvoerder zegt dat het geld dat zij ophalen met de belasting naar de gemeentekas vloeit en niet specifiek naar het onderhoud van de hondenuitlaatvelden en dergelijke.

Petitie
Niels Aussems is twee petities begonnen in Brabant en Limburg om de hondenbelasting afgeschaft te krijgen. Tot nu toe zijn de petities al 18.000 keer ondertekend.

Kamervragen
Henk Krol van de 50 Plus-partij is van mening dat een hond een gezelschapsdier is dat ervoor zorgt dat ouderen minder eenzaam zijn en in beweging blijven. Hij gaat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken Kamervragen stellen.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling