Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

DELA neemt Yarden over: wat betekent dat voor jou?

DELA maakte begin deze week bekend dat zij haar collega-uitvaartorganisatie Yarden overneemt. De overname komt op een gevoelig moment, want Yarden ligt onder vuur nadat zij in juli eenzijdig de polisvoorwaarden van een deel van haar klanten aanpaste. Wat betekent de overname voor die klanten van Yarden?

Yarden veranderde in juli eenzijdig de polis van 380.000 klanten. Niet langer blijken zij met een pakketpolis alle uitvaartkosten door het betalen van premie afgekocht te hebben, maar mogelijk zal na hun dood blijken dat ze toch moeten bijbetalen. Bijvoorbeeld voor de kist, koffie of rouwkaarten. De beslissing zorgde voor veel commotie. Leden van Yarden dachten alles rond hun dood geregeld te hebben, maar dat bleek niet zo te zijn.

In de overnameplannen schrijft DELA nu dat de door Yarden genomen maatregelen in stand blijven, maar dat polishouders de komende tien jaar geen prijsstijging hoeven te verwachten. 'Door een forse kapitaalinjectie en extra reserveringen ontstaat er bovendien veel meer ruimte voor toekomstige inflatiebescherming voor alle Yarden-leden', schrijft DELA. Voor klanten van DELA zou de overname geen negatieve effecten hebben.

'DELA schuift problemen Yarden voor zich uit'
Radar vroeg advocaat Caspar Janssens van Ploum Rotterdam Law Firm om de overname te beoordelen. Is de overname de beste oplossing voor de leden van Yarden, zoals DELA stelt? 'Ja en nee. Ja, omdat ik heb begrepen dat er een kapitaalinjectie komt waardoor Yarden financieel beter in haar vel komt te zitten', stelt Janssens. 'Nee, omdat voor 380.000 verzekerden nog steeds het inroepen van de en bloc-clausule boven de markt hangt.' Met hulp van deze clausule kan Yarden mogelijk de kosten verhogen. Janssens: 'DELA en Yarden schuiven het probleem dus voor zich uit waardoor dreiging van extra kosten blijft bestaan.'

Rechter moet zich uitspreken
Volgens Janssens wordt het tijd dat de rechter zich over situatie uitspreekt. 'De vraag blijft of Yarden de en bloc-clausule wel mag inroepen, dat mag namelijk alleen als er geen manieren zijn om de problemen op een voor de verzekerden minder belastende manier op te lossen. Nu DELA een kapitaalinjectie doet lijkt het mij – zonder verdere informatie – dat daarmee een goede manier is gevonden om de verzekerden te sparen en dat er geen reden is om de en bloc-clausule in te roepen. Bovendien ligt op de loer dat de wijzigingen die Yarden deze zomer heeft doorgevoerd over tien jaar niet meer kunnen worden teruggedraaid omdat ze verjaard zijn.'

Onderzoek Kifid en Consumentenbond gaat door
Janssens vervolgt: 'Ik blijf dus van mening dat polishouders van Yarden een groot belang hebben om de rechter te vragen of Yarden die en bloc-clausule kan inroepen, ook nu er waarschijnlijk een fusie met Dela komt. In de kern verandert er dus niets aan de eerdere situatie.' Inmiddels heeft het financieel klachteninstituut Kifid laten weten dat de daar lopende zaken tegen Yarden gewoon doorgaan. Ook de Consumentenbond, die onderzoekt of een massaclaim tegen Yarden mogelijk is, zegt door te gaan met het onderzoek naar de organisatie.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling