Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Verfkwasten getest: welke is de beste?

Verfkwasten zijn er in allerlei soort en maten. Alleen al voor het binnenwerk ligt er een woud aan kwasten in verfwinkels en doe-het-zelfzaken of bij voordeelknallers. Radar onderzocht verfkwasten voor het lakken van hout. Hoe weet je nu wat een goede kwast is? Waar moet je op letten? En hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding? Radar is benieuwd welke verfkwast het beste is.

Radar kocht de verfkwasten in bij bouwmarkten en de van alles en nog wat winkels met hun eigen merken, en eentje van de plaatselijke verfwinkel. In totaal worden zes verschillende kwasten getest. De prijzen van de kwasten lopen uiteen. De lak die is ingekocht om de kwasten mee te testen, is geschikt voor hout binnenshuis en is een watergedragen verf. De kwasten met synthetische kunstharen zijn hier allemaal geschikt voor. Het is belangrijk om altijd de juiste kwast voor de juiste verf te gebruiken.

LEES DE REACTIES VAN DE FABRIKANTEN
Intergamma
Action
Praxis
Deskundige ingeschakeld
Deskundige Hans Hoogwerf is al jaren schilderdocent van praktijkopleidingen Onderhoud Nederland en brengt jonge mensen graag het vak bij. Hij houdt een oogje in het zeil bij de test. Hans vertelt waarop je moet letten voordat je begint met schilderen: 'Je voelt eerst of de kwast zacht aanvoelt en of er niet spontaan haren loslaten. Als je een los haartje ziet zitten, snij het eraf voordat je begint met schilderen', vertelt hij.

Maar wie zijn de testers?
Het testpanel bestaat uit drie experts. Tamara Vrielink alias 'De klusvrouw van Amsterdam' is daar één van. Ze is regiocontactpersoon voor de VLOK, de brancheorganisatie voor klussenbedrijven. De tweede tester is Nederlands kampioen schilderen 2018: Rutger van Antwerpen. En dan is er nog huisschilder Stefan Bakker. Zoals hij zelf zegt 'opgegroeid tussen de verfblikken' en komt uit een schilders familie. Stefan heeft in de loop der jaren heel wat ervaring opgedaan in de praktijk.

De kwasten hebben allemaal maat 16. Voor de test is het merk van de kwasten weggestift en dus niet herkenbaar voor de experts. Radar koos de volgende verfkwasten om te testen:

Spectrum van de Action
Professional van de Gamma
Perfection van de Praxis
Goudmeester van de Karwei
Copenhagen Gold van Hornbach
Meesterhand Gold van de verfspeciaalzaak.
Testcriteria
De test bestond uit verschillende onderdelen, waarbij er gelet werd op het druppelen als je de verf op de kwast van pot naar object brengt. Is er voldoende verfafgifte tijdens het schilderen? Er is gekeken naar hoe de kwast in de hand ligt. Ook de stugheid van de kwast is bestudeerd. Hoe zit het bijvoorbeeld met streepvorming na aanbrengen? Kan er een strakke lijn worden gezet? En blijven de haren wel zitten aan de kwast? Ook is als testcriteria gekeken naar hoe makkelijk de kwast schoon te maken is.

Kijk ook de latexverftest die Radar eerder deed terug

Uitslag
De drie experts zijn het eens over de nummer één: Meesterhand Gold van de verfspeciaalzaak. De kwast wordt gevolgd door Goudmeester van de Karwei. Op plek drie staat Spectrum van de Action.

Waarom zit er een touwtje rondom een kwast?
De kwasten worden over het algemeen aangeleverd met een touwtje om de haren van de kwast. Dat noem je een opgebonden kwast. 'Als een kwast gemaakt wordt, dan zijn de haren standaard te lang. Door het opbinden van de kwast kan je de kwast stugger maken, want als je er geen touw om zou gebruiken is het onwerkbaar. Naarmate je het langer gebruikt slijten de haren vanzelf en als ze erg kort worden dan zou je het touw kunnen verwijderen, waardoor je de kwast nog langer kan gebruiken', vertelt expert Stefan Bakker.

Hoe moet je een verfkwast schoonmaken?
'Stop je kwast na het schilderen in een emmer water waarin je het vuile water bij elkaar kan houden. De kwast is dan eigenlijk al bijna schoon. In een tweede emmer ernaast spoel je daarna nog eens je kwast af. Je kan zien dat in de tweede emmer het water nauwelijks vervuild is. Het schone water van de tweede emmer kan in het riool, het vuile water van de eerste emmer moet je laten staan. Je krijgt later een bezinksel en dat doe je bij het restvuil', vertelt deskundige Hans Hoogwerf.

Twee kwasten uit dezelfde fabriek komen wisselend uit de test. Een uitleg over de verschillen van beide kwasten zie je in onderstaande video

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling