• Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Den Bosch-Excelsior stilgelegd na racistische leuzen richting Moreira

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag tijdelijk stilgelegd na racistische leuzen richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

De 24-jarige Moreira werd door een deel van de FC Den Bosch-aanhang meermaals racistisch bejegend. Na een half uur spelen in Stadion De Vliert besloot arbiter Laurens Gerrets het duel tijdelijk te staken. Moreira verliet bij een 1-1-tussenstand zeer emotioneel en woedend het veld.

"Ik kreeg bericht dat nummer 18 emotioneel is, omdat er van alles naar hem geroepen werd", zo reageerde scheidsrechter Gerrets tegenover FOX Sports. "Ik ben in gesprek gegaan met Excelsior, maar Moreira was niet bereikbaar. We hebben twee minuten doorgevoetbald, maar het ging maar door en hij werd steeds emotioneler."

De wedstrijd is na een pauze van een kwartier weer hervat. Moreira haalde een minuut voor rust zijn gram door de bezoekers op een 1-2-voorsprong te zetten. De middenvelder vierde zijn doelpunt door provocerend te juichen vlak voor het deel van de Den Bosch-aanhang dat hem had bejegend.

De treffer van Moreira werd niet de winnende, want het duel in Den Bosch eindigde in 3-3. De thuisploeg kwam tot drie keer toe terug van een achterstand. Ruben Rodrigues tekende zes minuten voor tijd met zijn tweede doelpunt van de middag voor de eindstand.

Koploper SC Cambuur en Go Ahead Eagles winnen
De andere duels van zondag in de Keuken Kampioen Divisie leverden overwinningen op voor SC Cambuur en Go Ahead Eagles.

De koploper uit Leeuwarden was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Almere City. Via Robert Mühren en Jamie Jacobs (2) kwam de ploeg van trainer Henk de Jong op een 3-0-voorsprong. Een kwartier voor tijd redde Shayon Harrison de eer voor de bezoekers.

Go Ahead Eagles won op bezoek bij Telstar met 0-2. Na de pauze bezorgden Elmo Lieftink en Julius Bliek de ploeg uit Deventer de drie punten.

SC Cambuur verstevigt de koppositie en heeft nu 33 punten na vijftien duels. De Graafschap heeft drie punten minder, maar ook een duel minder. Go Ahead Eagles is de nummer vier met 25 punten na vijftien wedstrijden.