Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Let op: WhatsApp-bericht over martinelli-video is een hoax

Op WhatsApp gaat momenteel een bericht rond met de waarschuwing dat een video van WhatsApp, met de naam martinelli, ervoor zorgt dat je smartphone wordt gehackt. Het gaat om een hoax, aldus de NOS.

Update 26 november 2019: dit is een nieuwsbericht uit 2018, maar Radar krijgt opnieuw meldingen dat het nepappje weer rond gaat. Wout Funnekotter van techsite Tweakers laat aan Radar weten zelf nog nooit virussen via WhatsApp te zijn tegengekomen. Theoretisch zou het mogelijk kunnen zijn, aldus Funnekotter. Maar dergelijke, hele algemene waarschuwingen zijn vaak nep. In het bericht wordt bijvoorbeeld niet gezegd of het schadelijke software zou zijn voor iPhones of Androidtelefoons.

In het algemeen is het wel verstandig alert te zijn als je bestanden of linkjes toegestuurd krijgt (zie ook: WhatsApp vaker gebruikt voor phishing). Klik nooit zomaar op linkjes en download ook geen bestanden als je niet precies weet wat je binnenhaalt.

Wat is een hoax?
Een hoax is een bericht waarvan de inhoud niet waar of achterhaald is. Een dergelijk bericht is doorgaans minder schadelijk dan een phishingbericht of een virus, waarbij kwaadwillenden op je gegevens uit zijn, of je software beschadigen. Dat is bij een hoax meestal niet het geval. Wel kan een nepbericht paniek zaaien, of nepnieuws bevatten.

Het gaat in dit geval om een bericht dat al bijna een jaar rondgaat in het buitenland, maar sinds een paar dagen is er ook een Nederlandse versie van opgenomen. In het bericht staat de volgende tekst:

'Als je iemand kent die WhatsApp gebruikt, kun je dit doorgeven. Een IT-collega heeft geadviseerd dat er morgen een video uitkomt van WhatsApp, genaamd martinelli, open het niet, het hackt je telefoon en niets zal het repareren. Vertel het verder. Als je een bericht ontvangt om de WhatsApp bij WhatsApp Gold te updaten, klik dan niet !!!!! Nu zei het nieuws dat dit virus moeilijk en ernstig is. Geef het door aan iedereen'

Spaanse variant van hoax-bericht
In juli 2017 ontvingen Spaanse gebruikers al een soortgelijk bericht via WhatsApp. De Spaanse politie riep destijds gebruikers op om het bericht niet te delen. Vorige maand maakten Britse en Ierse media melding van een soortgelijk bericht.

Kettingberichten via WhatsApp
Het is niet de eerste keer dat er een hoax via WhatsApp wordt verspreid. In 2017 ging er een bericht rond waarin werd gezegd dat je moest betalen om WhatsApp te blijven gebruiken. Ook blijven gebruikers nog regelmatig een WhatsApp-kettingbericht ontvangen over een duur telefoontje van +0641216011.

Ook kettingbericht via Snapchat
Ook via de app Snapchat gaat een nepbericht rond. In het bericht wordt gebruikers opgeroepen om een bericht te delen met al hun vrienden, om te voorkomen dat al hun foto's worden verwijderd. Snapchat heeft aangegeven dat het om een nepbericht gaat.

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling