Welkom bij accuden.nl, de specialist in laptop accu's en adapters!

Waarom accuden.nl ?

  • 100% Klanttevredenheid
  • 15+ Jaar ervaring
  • 1.000.000+ klanten
  • 1 jaar garantie, 30 dagen niet goed, geld terug garantie !
  • Hoge kwaliteit, staat garant voor de kwaliteit!
  • Lage Prijzen, Direct Van De Producenten!
  • Veilig en makkelijk betalen
  • Snelle Levering, Met de beste internationale logistieke bedrijven als partner, verzendt aan meer dan 200 landen wereldwijd.
Categorie

Capaciteit ,Voltage

Dropshippingwebshop verkoopt producten duurder door: hoe vermijd je dit?

Heb je wel eens een product besteld bij een webshop waarbij het lijkt alsof het uit Nederland komt, maar dat de bestelling vervolgens drie weken onderweg is? Als bij het pakketje ook nog een Chinese productomschrijving zit, is de kans groot dat je hebt besteld bij een zogenaamde dropshippingwebshop. Wat is dit en hoe kan je het herkennen? Radar spreekt met de Consumentenbond.

Je koopt een product voor €25 bij een Nederlandse webshop en precies hetzelfde product (met dezelfde afbeeldingen en productomschrijving) staat op AliExpress voor €15. Hoe kan dit?

Dropshipping: etalage van andere webwinkel
'Bij dropshipping werkt een webwinkel als een soort etalage. De producten die ze aanbieden, bestellen ze (nadat er een order is geplaatst) zelf bij een andere webwinkel. Ze laten het die webwinkel dan ook rechtstreeks leveren aan de consument', zegt Joyce Donat van de Consumentenbond. Een dropshippingwebshop is dus niet veel meer dan een tussenschakel.

Je betaalt vaak meer bij een dropshippingwinkel dan bijvoorbeeld op AliExpress, waar de dropshipper de producten vandaan haalt. 'Dat is logisch, de dropshippingwebshop moet zelf ook geld verdienen, dus er zit een winstmarge op. De kosten van het verzenden worden ook door de webwinkel betaald en doorberekend in de prijs.'

De webshop is verantwoordelijk, dus als er iets fout gaat, moet de dropshippingwebshop het voor je oplossen. Ze moeten zich ook gewoon aan de wettelijke regels voor garantie en retournering houden. Je hoeft hiervoor niet bij de Chinese webwinkel te zijn, al is het wel zo dat een dropshippingwebsite niet per se een Nederlands retouradres hoeft te hebben. Het zou dus kunnen dat je een retourzending weer naar China moet sturen, waardoor je wat langer moet wachten om je geld terug te krijgen.

'Kijk gewoon even naar de retourvoorwaarden van de webwinkel. Hier kan je zien waar je product naartoe moet als je het terugstuurt. Als de voorwaarden niet op de site staan, zou ik er sowieso niet bestellen', aldus Donat.

Hoe herken je dropshipping?
Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten om te voorkomen dat je bij een dropshippingsite bestelt.

'Je kunt letten op de levertijd. Omdat een dropshippingsite afhankelijk is van de levertijd van de andere webshop, is er vaak ofwel een vage levertijd of een hele lange levertijd. Een ander punt is dat de afbeeldingen vaak precies hetzelfde zijn als bij bijvoorbeeld een Chinese webwinkel.'

Je kunt proberen het product via Google te zoeken, of via Google Image Search kijken waar de afbeelding van het product allemaal wordt aangeboden. 'Soms zitten er ook slechte vertalingen in de productomschrijving, omdat de tekst gewoon rechtstreeks gekopieerd en geplakt is in een vertaalmachine.'

Niet per definitie problematisch
Dropshipping hoeft niet per se een probleem te zijn volgens Joyce Donat. 'Maar houd er rekening mee dat je waarschijnlijk wat meer betaalt, dat je product uit een ver land komt en dat je het misschien ook naar dit land zal moeten retourneren.'

Laatste nieuws


  • Pour-batterie.com
  • Akkusmarkt.de
  • Batteryforpc.co.uk
  • bateríasadaptador.es

Copyright © 2024 www.accuden.nl , Inc. All rights reserved.

Veilige betaling